Lifehacking op een iPad? We zullen zien!

ipad-evernoteHelaas waren we niet in gelegenheid om zelf naar de US te gaan en een nieuwe iPad aan te schaffen zoals collega-bloggers van ons wel hebben gedaan. Maar niet getreurd, binnen een paar dagen komt er een iPad binnen bij één van de Lifehacking auteurs en kunnen we hopelijk snel een hands-on review doen van dit nieuwe apparaat. Tot die tijd kun je in elk geval al kijken bij The Next Web en hun overzicht van productivity apps, waaronder uiteraard Evernote en Things, twee van onze favoriete applicaties. Ik ben persoonlijk erg benieuwd naar mindmap-applicaties en mijn favoriet PersonalBrain op de iPad. Zal de iPad ook zorgen voor verandering in werken en productiviteit? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Patrick Bakker
  Posted 06/04/2010 7:03 pm 0Likes

  Ik doe veel online werk offline en lees daarnaast veel boeken door elkaar heen. De iPad gaat een ideale standaardtool worden voor mijn werk, voor analyses, als kladblok en als boekenkast. Ik ben een flinke kennisbank aan het opbouwen van gelieerde onderwerpen op het gebied van webbouw, als referentie. PersonalBrain zou een goede kandidaat zijn om daarvoor in te zetten. Moet helaas nog een maandje wachten op mijn iPad…

 • Georges Dockx
  Posted 06/04/2010 9:11 am 0Likes

  Het is mijn vaste overtuiging dat de iPad zal zorgen voor een revolutie in het productiever en toekomstig anders werken. Zelf ben ik nooit een early adopter geweest van nieuwe technologieën maar voor de iPad overweeg ik zelfs om niet te wachten tot de officiële lancering in onze landen. Wat ik er allemaal mee ga doen? Mijn papieren krant gaat eruit. Enkel nog online. Eindelijk kan ik beginnen aan mijn 30 nog te lezen pdf boeken. En natuurlijk zal mijn muziekcollectie niet ontbreken alsmede vele standaard kantoortoepassingen zoals mail, agenda, mindmaps, notitieblok, etc … De iPad wordt mijn alles in 1 tool. Ik kijk ernaar uit.

 • Henri Koppen
  Posted 06/04/2010 8:28 am 0Likes

  Voor GTD is dan wel een voorwaarde dat je de I-Pad altijd bij je hebt. Ik begin wel warm te lopen voor een iPad, maar zie het vooral als ding wat thuis op de tafel ligt en je gebruikt om te lezen, nieuws te kijken, muziek te luisteren (zonder dat je vrouw er last van heeft), uitzending bekijken terwijl je vrouw wat anders kijkt en al die andere dingen die je ermee kunt doen. Ik geloof er wel in, maart zie de iPad niet als een soort kleine laptop die ik overal naar mee zeul.

  Denk wel dat er leuke accessoires gaan komen. Een soort schouder holster, een voetje zodat ie ligt gekanteld op de tafel ligt, etc.

 • Sypie
  Posted 05/04/2010 10:59 am 0Likes

  Ondanks dat ik het apparaat niet ga aanschaffen (tenminste niet voor een REV. B) denk ik dat dit apparaat veel meer met GTD kan doen dan een iPhone of een andere smartphone. Je hebt simpelweg een groter scherm waar meer info op kan komen te staan waardoor je meer binnen oogbereik hebt. Overzichtelijkheid is ook een pré voor GTD. Daarnaast zullen de bestaande iPhone Apps wel omgebouwd moeten gaan worden naar een andere GUI zodat gebruikers er ook werkelijk meerwaarde in kunnen zien. Een vergrote iPhone App is simpelweg niet voldoende om een iPad app te kunnen zijn. Neem als voorbeeld maar Apple’s eigen iCal op de iPad. Als die hetzelfde zou zijn als op de iPhone dan zou het er nog steeds leuk uit zien, maar nu is het functioneler (wat ze hebben laten zien tenminste).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]