Lifehacking op Facebook en Twitter

We zitten al een tijdje op Twitter met onze site, maar eerlijk gezegd, dat was niet heel spannend. Iets meer dan het doorplaatsen van de posts gebeurt er niet. Wat op zich prima is, Twitter kan uitstekend functioneren als vervanger voor je RSS-reader. Maar we willen zelf wat meer en wat verder gaan. Daarom ben ik (Frank Meeuwsen) een paar weken terug gestart met drie nieuwe initiatieven: CoTweet, Twitterlists en Facebook.

CoTweet

We zijn gestart met het gebruik van CoTweet voor het beheren van het Lifehacking Twitteraccount. Met een aantal auteurs monitoren we de replies en mentions op ons account en waar nodig geven we antwoord, helpen we en gaan we de conversatie aan. Natuurlijk blijft de koppeling met de artikelen bestaan, maar er zal meer activiteit gaan plaatsvinden. In de replies die je vanuit Lifehacking krijgt vind je onze initialen zodat je ziet met wie je te doen hebt via Twitter. Meer Twitter-tips vind je natuurlijk in ons archief

Twitterlists

Naast CoTweet hebben we een aantal lijsten aangemaakt met relevante twitteraccounts op het gebied van Lifehacking, Getting Things Done en persoonlijke ontwikkeling. Dit zullen niet alleen RSS-feeds zijn van andere Lifehacking en GTD- gerelateerde websites, maar eveneens van individuen als David Allen en natuurlijk onze eigen auteurs! We zijn nog druk bezig de lijsten aan te vullen, suggesties zijn dus meer dan welkom! Je kunt de lijsten bekijken of je er op abonneren via je eigen Twitteraccount.

Facebook

Eerlijk gezegd, ik heb er lang over getwijfeld gezien mijn haat-liefde verhouding met Facebook. Ik begrijp de ontwikkelingen op Facebook, ik zie de waarde er van in. Maar tegelijkertijd zie ik de privacy-problemen, vragen rondom eigenaarschap van data en dat hield me  altijd wat afzijdig van Facebook. Maar 500 miljoen abonnees en groeiende in Nederland kun je niet langer negeren. Lifehacking is daarom ook op Facebook te vinden. We zullen daar dezelfde strategie als Twitter hanteren. De artikelen worden doorgeplaatst, zo nu en dan zeggen we er zelf wat tussendoor, maar we zoeken nog naar de juiste vorm. Inspiratie, kennis en ideeën zijn welkom!

Het werkterrein van Lifehacking breidt zich dus verder uit. Wat vinden jullie? Een goed begin? Laat het ons weten in de reacties.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Dennis Beentjes
  Posted 22/08/2010 9:32 am 0Likes

  Ik gebruik nu al een tijdje HootSuite. Volledig gecontroleerd berichten plaatsen op Twitter en Facebook (zelfs met meerdere/verschillende accounts). Ook een ideale manier om je verschillende accounts te monitoren, alles op één scherm. Tevens kun je in teams werken. Erg handig, zeker de moeite om eens in te duiken.

 • John Verbruggen
  Posted 21/08/2010 11:58 pm 0Likes

  Ik heb een facebook account en een fanpage. In de twitterapp van facebook kun je aanvinken of twitter je tweets moet doorplaatsen op facebook en de facebook fanpage.

 • Marcel De Beukeleer
  Posted 19/08/2010 12:11 pm 0Likes

  Ik gebruik een handige app waarmee mijn Tweets ook automatisch op mijn Facebook prikbord terecht komen. Om hetzelfde te doen naar onze Facebook groepspagina zoek ik nog een oplossing. Iemand???

Leave a comment

[wpterms id="3193"]