Maak je huis klaar voor de koude maanden

De ‘R’ zit in de maand en het is (meteorologisch) al enkele dagen herfst. Hoewel het in september nog best lekker weer kan zijn, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat de nachten steeds langer worden en de temperatuur ’s nachts flink kan dalen. Is jouw huis al berekend op de koude maanden? Met deze tips maak jij je huis herfstproof en trotseer je de komende kou! 

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/de-5-beste-tips-voor-het-nieuwe-schooljaar/

Je huisnummer

In de loop van de tijd kan je huisnummer vrij onleesbaar worden. Vooral tijdens de donkere maanden kan het daardoor lastig zijn voor vrienden of familie om je huisnummer te lezen. Misschien tijd om even bij te schilderen of een nieuwe aan te schaffen?
Huisnummer

Verlichting

Als er niemand thuis is, kan het ’s avonds rondom je voordeur aardig donker zijn. Een goed verlicht pad naar je huis kan een stuk veiliger aanvoelen en kan daarnaast eventuele inbrekers afschrikken. Een simpel lampje met bewegingssensor maakt al een groot verschil!
Licht sensor

De houtkachel

Haardvuur
Als je de trotse eigenaar bent van een houtkachel, kun je waarschijnlijk niet wachten om hem komende maanden te gebruiken. Naast het inslaan van haardhout, is het begin van de herfst ook een goed moment om je schoorsteen schoon te laten maken. Misschien zit er nog wel een vogelnestje in?

De dakgoot

Dakgoot
In de koudere maanden krijgt je dakgoot heel wat te verduren. Het kan dus geen kwaad om deze goed schoon te maken en vast te zetten!

Tocht

Kaars tocht
Controleer je deuren en ramen door deze te sluiten en te controleren op kiertjes of tocht. Een goed geïsoleerde woning kan je veel stookkosten besparen! Gebruik een kaars om tocht te ontdekken!

Je kan natuurlijk ook je kat als tochtstrip gebruiken!
Je kan natuurlijk ook je kat als tochtstrip gebruiken!
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]