Maandag! We geven je 6 tips om te overleven

Maandag: Beter een goed begin dan half werk

Maandag staat niet bepaald te boek als de meest favoriete dag van de week. Logisch, want na alle gezelligheid van het weekend moet er weer gewerkt worden. Toch kun je de eerste dag van de week leuker én nog succesvoller maken dan je denkt. We geven je 6 handige tips! Lees ook: 8 dingen waar je haardroger goed voor is.

1. Vroeg opstaan

Het klinkt misschien gek, maar vroeg opstaan leidt tot een succesvolle maandag. In plaats van iedere keer maar op snooze te drukken, creëer je meteen een voorsprong als je vroeg uit je bed springt. Bovendien kun je extra lang genieten van je kop koffie en eventueel al wat klusjes verrichten.

2. Maak een to-do-list

Maak voortaan op zondag een soort van to-do-list. Het helpt je op maandag makkelijker door de dag komen, zonder veel na te denken.

3. Muziek

De beste remedie tegen een slecht humeur of een laag energiepeil is muziek. Neem je oordoppen mee naar je werk (indien mogelijk) en draai je favoriete nummers totdat je weer helemaal in het werkritme zit.

4. Beloon jezelf

Voor iedereen die echt een gruwelijke hekel aan de maandag heeft: beloon jezelf na werktijd! Een bezoekje aan de bioscoop of diner met een vriend(in) is misschien nét de stimulans die je nodig hebt om de dag door te komen.

5. Doe het rustig aan…

Bedenk dat je niet alles op een dag gedaan hoeft te krijgen. Verspreid alle taken die je moet doen goed over de hele week. Vermijd ook zo veel mogelijk afspraken op deze dag. Maandag is echt een dag om rustig op gang te komen en alles goed op een rij te zetten. Morgen weer een dag toch?

6. Samenwerken

Maandag is een stuk draaglijker als je samenwerkt. Bespreek het weekend, neem er een kop koffie bij en voordat je het weet is lunchpauze.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]