macOS High Sierra nu beschikbaar

Sinds gisteravond kunnen Mac-gebruikers macOS High Sierra downloaden. Dit is een verbeterde versie van macOS Sierra en voert een aantal leuke updates door in Foto’s en Safari.

https://lifehacking.nl/diy/zo-bouw-je-een-hackintosh/

Foto’s

De app Foto’s op je Mac krijgt in macOS High Sierra een navigatiekolom waarmee je nog makkelijker je foto’s kunt ordenen. Ook wordt het makkelijker om foto’s terug te vinden.

Met de komst van iOS 11 en macOS High Sierra introduceert Apple ook nieuwe vormen van compressie voor foto’s en video’s. De apparaten van Apple kunnen nu overweg met de codec H.265, de opvolger van de standaardcodec H.264. Foto’s en video die met de nieuwe codec worden gecomprimeerd nemen minder ruimte in beslag, zonder al teveel in te leveren op kwaliteit. Zo kun je meer uit het geheugen van je iPhone, iPad en Mac halen.

Safari

De andere app die een grote update heeft gehad is Safari. Apple heeft een slim systeem in de browser verwerkt die tracking van websites moet voorkomen. Zo kan je websitebezoek je niet dagen later nog achtervolgen in de vorm van advertenties op andere websites.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/meer-tabbladen-safari/

Met macOS High Sierra is het in Safari ook mogelijk om per website andere instellingen toepassen. De browser onthoudt de instellingen en laadt deze op het moment dat je de website bezoekt. Speelt een bepaalde website automatisch filmpjes af? Je kunt nu in Safari instellen dat die functie voor die specifieke website wordt uitgeschakeld. Met deze sitegebonden instellingen is het mogelijk om Safari volledig aan je wensen aan te passen.

Benieuwd wat er nog meer nieuw is in macOS High Sierra? Lees dan dit overzicht!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]