Makkelijk boeken zoeken met Megabooksearch

1985502428_c296e4326b_t.jpgMegaBookSearch.com is een website dat meerdere boekwinkels op internet “on-the-fly” simultaan doorzoekt. De resultaten worden direct opgehaald en weergeven in een enkele tabel (op de “List” pagina) dat tevens op elke kolom is te sorteren. Er worden naar nieuwe als ook naar tweedehands boeken gezocht. Zo kun je op één website zoeken naar de goedkoopste of de zeldzamere boeken. De resultaten met afbeeldingen worden tevens overzichtelijk op de “Gallery” pagina weergeven. Eén van de mooiste functies op de website is dat de resultaten worden opgezocht in Google Book Search, waar veel ingescande boeken (deels) te bezichtigen zijn. Indien een boek daar te bezichtigen is, dan wordt een link getoond direct naar de Preview pagina van Google Book Search. Zo kan de bezoeker eerst (een deel van) de inhoud van een boek bekijken voor dat hij/zij overweegt om het te kopen, net zoals in een “echte” boekwinkel.

(Dank voor de tip, Tim. Foto: SiD)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Jeroen Hellingman
  Posted 09/12/2008 11:25 am 0Likes

  Veel boeken in Google books zijn in Nederland niet, maar in de VS wel volledig in te zien en als PDF te downloaden. Gebruik dan een proxy, of bezoek Archive.org, dat bezig is dergelijke boeken over te nemen, en geen beperkingen kent op land van afkomst.

  De reden van deze beperkingen liggen in het auteursrecht. Hoewel vele boeken in Google Books al meer dan een eeuw niet meer te koop zijn, vind onze wetgever het nodig toch nog exclusieve rechten over dergelijke werken toe te kennen. Dit is absurd, en moet veranderd worden. Je kan hieraan meewerken door hierover bij het Nederlands of Europees parlement te klagen.

 • Klaas van der Schaaf
  Posted 17/10/2008 11:19 am 0Likes

  Dit scheeld een hoop zoek werk via andere websites.
  Weet jij hoe de koppeling is met nederlandse boeken?
  Ik gebruik [url=http://www.delicious-monster.com/]Delicious Libraray[/url] en die gebruikt Amazone, welke (bijna) geen nederlandse boeken bevat, voor het opzoeken van informatie over boeken na het scannen van de streepjes code (iSight Camera).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]