Makkelijk gemiste uitzendingen kijken met ziezo.tv

De TV staat bij mij nauwelijks nog aan, er is namelijk in mijn beleving nauwelijks iets op de buis als ik dat wil kijken of het is al bezig. Dus is Uitzending Gemist een hele logische plek om toch zo af en toe mee te kunnen praten en de programma’s die wél leuk zijn te kunnen zien of als ik hoor van iemand wat ik dan gemist zou hebben.

Maar het klinkt zo mooi, kijken wat je wil op het moment wanneer je het wilt. Want vaak vergeet ik dat ik iets wilde zien. Geen probleem natuurlijk, want echt missen doe ik het dan ook niet. Maar programma’s als 3 Op Reis wil ik toch wel heel graag zien.

En dat gaat allemaal erg gemakkelijk met het nieuwe Ziezo.tv. Nog niet helemaal openbaar, maar na een voorlopige aanmelding via Facebook heb je al snel toegang. Bij mij duurde het een paar uurtjes.

Op Ziezo.tv kun je alles van Uitzending Gemist kijken, maar ook van de commerciële omroepen die hun eigen versies hebben om later programma’s terug te kijken. En daarnaast zijn er de live kanalen van de publieke omroep nog, zoals 101.tv, Journaal 24 en Politiek 24.
Als je een programma leuk vindt, kun je die als favoriet bestempelen en krijg je een melding, per mail to twitter, als er een nieuwe aflevering van online staat en dat vind ik wel heel erg handig.

Zo krijg je dus je eigen ‘on demand’ tv kanaal, dé toekomst wat betreft tv kijken zou ik zeggen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

  • Dirk Jan van der Wal
    Posted 15/02/2011 1:01 pm 0Likes

    Ik heb het ook niet zo op die koppeling met facebook. Gebruik diensten liever onafhankelijk van elkaar waarbij ik dan eventueel de mogelijkheid heb die zelf te koppelen.

    Geen ziezo voor mij dus maar wel http://www.herhaling.nl Ook een compleet overzicht van de wat de publieke en commerciële omroepen beschikbaar stellen. En je hoeft je niet aan te melden….

  • Ge
    Posted 14/02/2011 8:41 am 0Likes

    “De Facebook koppeling is er zodat je niet nog een keer je vrienden hoeft te koppelen”

    Pardon: vrienden koppelen? Ik wil alleen maar een gemiste tv-uitzending bekijken. Wat hebben mijn vrienden daarmee te maken?

  • Patrick Loonstra
    Posted 11/02/2011 12:14 pm 0Likes

    Gelukkig staat het iedereen vrij om keuzes te maken.
    Ik heb er niet zo’n moeite mee, dus gebruik het inmiddels alleen nog maar voor de gemiste uitzendingen.

    Het is natuurlijk een hele andere discussie, maar ik zet geen dingen op Facebook die ik aleen voor mezelf wil houden.

    Plus, ik vind het gebruiksgemak van op deze manieren inloggen is toch wel heel erg hoog hoor.

  • Gerard
    Posted 11/02/2011 10:52 am 0Likes

    het kan me niet schelen wat Mendel zegt. Ik deel mijn gegevens niet. Zolang dit een vereiste is zal ik geen gebruik maken van ziezo.tv.

  • Paul
    Posted 10/02/2011 9:24 pm 0Likes

    Geweldig initiatief maar voor mij is ook de koppeling met Facebook een killer. Ik kan me de gedachte erachter best voorstellen, maar er is voor sommige mensen ook een reden om géén Facebook te gebruiken. Zolang het niet zonder kan zul je mij er dus niet aantreffen, zodra je het op een andere manier regelt ben ik van de partij. Kijk op dit moment alleen nog maar online via PC en Ipad en ben altijd op zoek om die ervaring te verbeteren.

  • Mendel Looije
    Posted 10/02/2011 12:24 pm 0Likes

    Een korte toevoeging op het bovenstaande: de reden dat niet iedereen meteen wordt toegelaten is dat ik controle wil houden op de belasting van de servers. Wanneer iedereen meteen tegelijk wordt toegelaten is de kans dat de site niet meer bereikbaar is groot, terwijl het nu geleidelijk kan.

    @djensss: Ik nodig je uit de site te proberen, net als de 1300 leden voor je. Zie http://blog.ziezo.tv voor meer info over Ziezo.tv.

  • Mendel Looije
    Posted 10/02/2011 12:16 pm 0Likes

    De Facebook koppeling is er zodat je niet nog een keer je vrienden hoeft te koppelen, het e-mail adres hoeft te verifiëren en andere gegevens hoeft in te vullen. De ervaring is op deze manier simpel, sociaal en heel persoonlijk. Ziezo.tv misbruikt geen gegevens en zal deze ook nooit doorverkopen, zie ook http://ziezo.tv/legal/privacy. Wanneer je nog steeds twijfelt over de motieven lees dan http://ziezo.tv/about.

    We weten dat het inloggen nog niet voor iedereen ideaal is op deze manier en zijn met een update van het systeem bezig. Ik volg de reacties, dus schrooom niet een vraag te stellen.

  • djensss
    Posted 10/02/2011 11:51 am 0Likes

    Let op! Dit is een valstrik. Ze misbruiken al je privacy gegevens na aanmelding!!!!
    NIET DOEN DUS

  • Gerard
    Posted 10/02/2011 11:36 am 0Likes

    Ik kan deze post niet waarderen. Het klinkt allemaal heel erg leuk en dan wil je je aanmelden. Op dat moment blijkt dat ze al je privacy gegevens van Facebook willen hebben en gebruiken.
    Dat hadden jullie gelijk moeten melden. Voorlopig zal deze dienst bij mij geen toepassing vinden.

  • Ruut Lasseur
    Posted 10/02/2011 11:32 am 0Likes

    Een mooi initiatief, echter met wat kanttekeningen.
    Zo is het wel erg beperkt dat aanmelden slechts via Facebook kan.
    Temeer omdat je dan weer eens toegang verleent tot al jouw gegevens aldaar, hetgeen uit overwegingen van veiligheid en privacy zeer af te raden is.
    Zodra dit manco is verholpen ben ik op voorhand fan!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]