Makkelijk ijs opscheppen? Gooi een lepel in de magnetron

Hoewel het koude weer in aantocht is, kan een schep ijs zelfs in de winter onweerstaanbaar zijn. De één eet alleen ijs als hij of zij het warm heeft, de ander eet ijs gewoon omdat het lekker is.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/ijskoud-drinken-in-slechts-2-minuten/

Niet alles is koek en ijs

Het jammere aan ijs is echter wel dat het opscheppen ervan soms wat kracht vereist, of dat je ijs een paar minuten op het aanrecht moet staan voordat je kan opscheppen zonder Hulk-like krachten te vertonen. Gelukkig is er een oplossing!

Nadat je het ijs uit de vriezer hebt gehaald, gooi je simpelweg je scheplepel een minuutje in de magnetron. Door de warmte van de lepel, smelt het ijs dat in contact komt met de lepel en is het ijs gemakkelijker om op te scheppen. Vergeet geen overhandschoenen aan te trekken voordat je de lepel uit de magnetron pakt!

Hoewel het algemeen bekend is dat je ijzer en metaal beter niet in de magnetron kunt stoppen, kan een lepel voor een minuutje geen kwaad.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

  • Ellen
    Posted 24/11/2015 7:44 pm 0Likes

    Lijkt mij weinig zinvol..ooit lepeltje in soep laten staan…microgolf stuk….

  • Raphaël
    Posted 24/11/2015 5:50 pm 0Likes

    Vind ik niet handig. Magnetron werkt op principe van verwarming van watermoleculen (specifieke frequentie). Lepel wordt dus niet snel warm. Alternatief: onder stromende warmwaterkraan. Sneller en simpeler en ook meerdere malen achter elkaar bruikbaar zonder hinderlijke pauze

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: