Mealpreppen: De 4 gouden tips!

Mealpreppen kan handig zijn om een hoop tijd en moeite te besparen in de ochtend of avond. Of je het nou doet om als lunch mee te nemen naar je werk, of omdat je ’s avonds gewoon minder zin hebt om te koken: mealpreppen is een goede manier om je week in voedsel in te delen. Wij geven je 4 mealprep tips.

Plan je prep

Het kost, zeker in het begin, aardig wat tijd om te mealpreppen. Maar zodra je eraan gewend raakt zul je zien dat het een stuk sneller en makkelijker gaat. Begin de week door alle maaltijden te plannen. Schrijf op wat je op welke dag van de week wil eten en wat je daarvoor nodig hebt. Zeker als je het avondeten gaat preppen op één dag, is het opsommen van de boodschappen wel cruciaal.

Haal vervolgens alles in huis. Je hoeft overigens niet meteen een hele week vooruit te plannen. Je kunt ook klein beginnen door je voor te nemen om elke dag voor twee dagen te koken. Zo kun je altijd een paar keer in de week restjes eten.

lunch meal GIF by MANGOTEETH

Liters en liters sauzen

Of je nou pastasauzen, vleessauzen, soep of smoothies gaat maken: al deze dingen kun je in liters tegelijk klaarmaken en vervolgens invriezen. Vries bijvoorbeeld porties voor één persoon in en je hebt altijd iets bij de hand om snel een maaltijd op tafel te zetten of om ’s ochtends een verse smoothie mee naar je werk te nemen. Want als je toch de moeite gaat doen om het zelf te maken, kun je net zo goed véél maken. Dat geldt ook voor als je bijvoorbeeld eieren gaat koken of groente gaat snijden. Ben je eenmaal bezig, maak dan meteen iets meer voor de volgende dag.

season 6 sauce GIF by The Goldbergs

Mix and match

Probeer ingrediënten in meerdere gerechten te gebruiken. Neem als voorbeeld wat kipfilets. Als je ze neutraal bakt, kunnen kipblokjes in pasta’s, Mexicaanse wraps of in een salade gebruikt worden. Verschillende sausjes kunnen hierin het verschil maken waardoor je niet het gevoel hebt dat je drie dagen achter elkaar hetzelfde eet.

Bewaar het verstandig

Om al je voorbereide maaltijden optimaal te bewaren, heb je goede bakjes nodig. Koop bakjes die goed stapelbaar zijn en in je vriezer passen. Als vuistregel kun je aanhouden dat maaltijden 3 dagen goed blijven in de koelkast en 3 maanden in de vriezer. Vergeet dus niet om je straks ondefinieerbare maaltijden te labelen met naam en datum voordat je ze in de vriezer zet.

 

Tell Us What You Think
2Te gek12Leuk2Serieus?6Meh...12Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]