Meereffect gecertificeerde partner David Allen voor GTD in de Benelux

Nieuws van het GTD-front. Meereffect, bekend van zijn GTD-trainingen, is de gecertifcieerde partner van David Allen voor Getting Things Done (verder: GTD) in de Benelux. Daarmee is er een professionele samenwerking tussen de David Allen en Meereffect, waardoor GTD weer extra impulsen krijgt. Op de site van Meereffect staat een bericht waar het nieuws rond de licensering wordt uitgelegd.

GTD en lifehacking

GTD is een term die je veel site op lifehacking en andere sites rond productiviteit. GTD dwingt je na te denken over hoe je werkt, waar je aandacht naar toe gaat en hoe je je workflow het best organiseert. Pik wat artikelen uit het GTD-overzicht om gevoel te krijgen bij wat GTD je kan leveren.
En zoals met elke denkrichting of beweging is er ook kritiek op. Hier zijn bijvoorbeeld 26 redenen het niet te gebruiken (ook een beetje overdeliveren, 26 redenen). En zoals met elke denkrichting kun je er ook in doorslaan en er oeverloos mee aan de gang gaan.

Gebruik je hoofd om over dingen na te denken en niet om aan dingen te denken (David Allen)

Meereffect en GTD

Zo’n negen jaar geleden begon mede-oprichter van Lifehacking Taco Oosterkamp met Meereffect de GTD-trainingen. Naast de artikelen op Lifehacking en het werk voor Meereffect zullen veel kenniswerkers Taco kennen van het boek Elke dag je hoofd en inbox leeg, waarin GTD-inzichten gecombineerd met geavanceerd mailgebruik en sneltoetsen leidt tot een praktisch systeem om mail de baas te houden.

Inmiddels is er een overeenkomst gesloten die maakt dat Meereffect voor de Benelux de officiele GTD-partner is. Deze certificering brengt een intensievere samenwerking tussen diverse GTD-grondleggers en -partners op gang. Een citaat van het nieuwsbericht:

Dit betekent dat de meereffect trainers (die gemiddeld al een 9 scoren!) zijn gecertificeerd volgens de strikte, internationale richtlijnen van de David Allen Company. De meereffect trainingsmaterialen worden vernieuwd en aangepast aan de nieuwe internationale layout, zodat internationale organisaties wereldwijd kunnen rekenen op een consequente kwaliteit van elke training. En natuurlijk heeft meereffect de mogelijkheid gekregen om haar trainingen aan te passen aan de Nederlandse situatie en de Nederlandse cultuur.

Nieuwe inspiratie en aandacht voor GTD

Plannen die er op dit moment leven bij Meereffect op het vlak van GTD, zoals investeren in het GTD-ecosysteem door bijvoorbeeld GTDnl-avonden en de mogelijke komst van David Allen naar Nederland. Kortom, nieuwe aandacht en nieuwe energie in een “vertrouwd systeem”.

 

(Fotocredits: Got things done via Shutterstock)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]