MeisterTask: van mindmap naar takenbord

Mindmappen is een handige manier om je ideeën of associaties rond een thema in beeld te brengen en daarna te ordenen. Een visuele weergave van van alles dat je in je hoofd hebt, is vaak een start om er meer ordening in aan te brengen. Een mindmap is een stap naar een artikel dat je gaat schrijven, een presentatie dat je wil doen of bijvoorbeeld om taken rond een project in kaart te brengen. Dat wil zeggen dat je vaak na de mindmap vervolgstappen te zetten hebt. Veel mindmapsoftware heeft al allerlei export-functies om je map naar een presentatie, tekst of taken om te zetten. MindMeister, bekend van zijn mindmaptool, heeft een nieuw product waarmee je onderdelen van je mindmap aan een takenbord toevoegt: MeisterTask. Het bord ziet er kleurrijk uit en werkt naadloos samen met de mindmap.

Een mindmap is voor veel kenniswerkers een eerste manier om alleen of met een team rond één thema associaties, ideeen, acties, bronnen, et cetera in kaart te brengen. Het thema staat centraal op een flip over, whiteboard of het scherm van je mindmap-app en je vult invallen als takken aan rond dat centrale thema. Je ordent de takken naar hoofd- en subtakken net zo lang totdat er een ordening is, die het thema en zijn takken compleet in beeld brengt.

Een mindmap is voor veel kenniswerkers niet het eindproduct maar een tussenstap. De mindmap moet leiden tot een artikel of presentatie of projectplan. Dus is het handig als alle tekst die in de mindmap staat er ook weer ‘uitkomt’. Vandaar dat veel mindmaptools exportfuncties hebben, waarmee je een mindmap als presentatie, spreadsheet of tekst verder kunt bewerken. Sommige mindmappakketten, bijvoorbeeld die voor Windows, kunnen van takken van de mindmap ook Outlook Taken maken. MindMeister had altijd al, zeker voor de betalende gebruikers, exportmogelijkheden.

Met de komst van MeisterTask is er een product bij MindMeister, al kun je het ook los gebruiken, waarmee je makkelijk met je mindmap verder werkt. In een kanbanachtig bord wordt een project visueel en kun je taken verdelen en toewijzen. Onderin beeld van de mindmap verschijnt een extra balk met de mogelijkheid taken op te nemen bij een project.

Het kan voor teams die veel met mindmaps werken en die niet allerlei individuele en mobiele takenapps nodig hebben een uitkomst zijn om met MeisterTask te werken. Het product zal vast nog op allerlei manieren verder ontwikkeld worden maar is al een mooie start voor visuele samenwerking.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Annemarie Korevaar
  Posted 24/04/2015 9:20 am 0Likes

  Er is nu ook een iOS-app beschikbaar, voor de iPhone en iPad (en Apple Watch).

 • ironic
  Posted 19/04/2015 11:53 pm 0Likes

  Mooi artikel! Ik ga hier eens mee aan de gang. Mindmappen vind ik een bijzonder krachtige tool om alleen al mijn eigen gedachten over een project op een rij te krijgen. Hiervan uit verder werken naar taken ligt in een logisch verlengde en een goede tool is daarbij zeer gewenst!

 • Max_G
  Posted 13/04/2015 10:02 pm 0Likes

Leave a comment

[wpterms id="3193"]