Menuplanner geeft je de goedkoopste prijs per gerecht

menuplanner.pngSinds deze week is de nieuwe online-nieuwsbrief Menuplanner live. Elke dag een ander recept dat zijn oorsprong vindt in de culinaire database van Kosmos Uitgevers. Deze uitgever is marktleider op het gebied van culinaire uitgaven met onder andere boeken van vele (inter)nationale bekende chefs en kookboekenauteurs als Jamie Oliver, Herman den Blijker en Pierre Wind.

Nu kennen we al van meer sites de menuplanners en de kant-en-klare boodschappenijstjes. Maar wat deze menuplanner net even wat interessanter maakt is de prijsindicatie per supermarkt….

Vaak is het een kwestie van dubbeltjes… maar toch is het als Nederlander prettig om te weten of je het goedkoopst uit bent bij Jumbo, Albert Heijn, Super de Boer of C1000. Met Menuplanner weet je direct of een blokje om fietsen de moeite loont. De prijsindicaties van de gerechten per supermarkt vind je namelijk overzichtelijk naast elkaar. Je kunt je gratis aanmelden op Menuplanner.nl en vind elke dag een toprecept voor vier personen in je mailbox. De gratis Menuplanner is een initiatief van Kosmos Uitgevers, Kees Klomp en Boralis (Marque Joosten en Marijn Pijnenborg  – de mensen achter internetondernemingen als Freeler, Funda en Zomoto).

Ik vind dit een interessant initiatief, met name door de simpelheid van het concept: Eén recept, elke dag, inclusief prijsvergelijking. Een mobiele versie zou het verhaal nog verder rond maken, zodat je onderweg naar huis direct weet waar je de boodschappen kunt halen.
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • j.de zwart
  Posted 08/06/2009 4:20 pm 0Likes

  Hoi,

  Waar kan ik de recepten van April vinden??
  Had daar een recept uit gevonden en uitgeprint, maar ben het kwijt.
  Hart. Gr. J. de Zwart.

 • monique streur
  Posted 28/04/2009 4:19 pm 0Likes

  Is het niet mogelijk iedere dag een maaltijd voor 1 persoon op de site te zetten naast de gezinsmenu’s?
  en dan op de manier van slow slank en fit??

 • Marcel van Driel
  Posted 26/04/2009 11:36 am 0Likes

  Het idee is absoluut briljant, nu is het nog wachten op een uitvoering met meerdere soorten recepten (vegetarisch, biologisch, slank, enz.) gekoppeld aan meer supermarkten met een live-update van de prijzen per recept, ook de oude 🙂

 • Jan
  Posted 26/04/2009 12:03 am 0Likes

  Aardig idee, maar geen interessante recepten. Veel vlees erin. Ongezond en onnodig duur. Twee of drie keer in de week is echt genoeg. En dan die eeuwige kaas erover. Ik wil groente proeven die niet is weggemoffeld.

 • eva
  Posted 25/04/2009 12:32 pm 0Likes

  leuk initiatief, heb de website bekeken en het scheelt af en toe 20%, alle supermarkten geven altijd aan de goedkoopste te zijn maar is dat ook zo? lekkere recepten en je weet precies hoe duur het is, is altijd moeilijk in te schatten als je de benodigdheden in een kookboek ziet.

 • TerrierBram
  Posted 23/04/2009 3:25 pm 0Likes

  Goedkoopste prijs?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]