Middeltjes tegen stinkvoeten

Stinkvoeten zijn vervelend en gênant. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je voeten lekker fris blijven ruiken.

https://lifehacking.nl/diy/slechte-adem-zo-voorkom-je-het/

Het is vervelend als je last hebt van zweetvoeten. Het is niet het zweet zelf dat ervoor zorgt dat je voeten gaan stinken, maar de bacteriën die het zweet afbreken. En bacteriën vermenigvuldigen zich sneller in een vochtige omgeving.

Droog houden

Daarom is het van belang dat je je voeten na het douchen goed afdroogt en dat je regelmatig van schoenen wisselt. Kies het liefste voor lederen schoenen of sportschoenen die goed ademen. Zorg er ook voor dat je vaker schone, droge sokken aantrekt.

Wassen

Ook al douche je regelmatig of ga je vaak in bad, vergeet niet je voeten op te tillen en goed te wassen. Je voeten worden niet goed schoon als je ze de hele tijd op de douchevloer laat staan, en als je ze in bad alleen laat weken zonder goed te schrobben blijft er ook veel vuil en bacteriën achter.

Wodka

Wodka is zelf geurloos, bevat veel alcohol en het droogt ook nog eens uit. Daarom is het een prima huismiddeltje tegen zweetvoeten. Doop een washandje in een beetje wodka en wrijf het over je voeten. Laat het vervolgens zelf opdrogen. De alcohol doodt de bacteriën die de vieze geur veroorzaken, en je gaat ook nog eens minder snel opnieuw zweten.

Theeboomolie

Theeboomolie, ofwel tea tree olie, heeft antibacteriële eigenschappen en het bestrijdt tevens schimmels. Daardoor is het erg geschikt om aan een voetbad toe te voegen. Je hoeft er slechts een paar druppels van in te doen.

Tell Us What You Think
1Te gek3Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Erik-Jan
    Posted 20/09/2017 1:22 pm 0Likes

    Wodka? Een flesje medicinale alcohol van de drogist doet hetzelfde en is goedkoper.

  • JC
    Posted 20/09/2017 11:00 am 0Likes

    Als je echt van je zweet / stinkvoeten af wilt zijn is er maar 1 oplossing die echt werkt. Je haalt het in de apotheek maar je moet wel eerst even langs de huisarts voor een recept. Het is een voetenspray met de naam Aluminium Hydroxi Chloride oplossing (15%) van 100ml. Als je dat ‘s ochtends op je voeten sprayt dan weet je zeker dat je de hele dag geen last hebt van zweet / stinkvoeten.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]