MindManager 8 maakt online mindmappen mogelijk

mindmanager.pngRecent hebben we een overzicht gepubliceerd van 14 mindmap-applicaties. Vandaag introduceert Mindjet MindManager 8 en MindManager Web, twee nieuwe toepassingen die informatie overzichtelijk en inzichtelijk maken via mindmaps, tijd besparen en de productiviteit van gebruikers kan doen groeien. Bovendien is het delen van informatie veel eenvoudiger geworden door de toevoeging van de nieuwe Mindjet Player. Hiermee zijn voor het eerst door iedereen interactieve mindmaps te gebruiken, ook wanneer zij niet beschikken over de software.

Met MindManager 8 zijn ideeën en informatie te visualiseren in mindmaps, ofwel een centraal onderwerp omringd met subonderwerpen, die via lijnen en aftakkingen worden geordend. Op die manier worden gedachtegangen van mensen inzichtelijk gemaakt en bruikbaar voor anderen. De mindmaps kunnen naast tekst en afbeeldingen worden voorzien van hyperlinks, taakplanners, notities of welke andere vorm van content dan ook. MindManager 8 vormt daarmee een centrale applicatie die alle benodigde informatie samenbrengt om een taak te vervullen. Gebruikers kunnen vanuit hun mindmap werken, zonder tijd te verliezen met het zoeken naar informatie.

Nieuwe mogelijkheden

De nieuwe mogelijkheden van MindManager 8 zijn onder andere

Embedded browser – Vanuit je mindmap kun je op het web surfen om meer informatie te zoeken of om documenten te bekijken. Zo blijf je bij je mindmap en raak je de gedachten niet kwijt.

Microsoft Office-bestanden bewerken – Je kunt nu vanuit Mindmanager gekoppelde Office bestanden bewerken. Je hoeft dus niet meer van de ene naar de andere applicatie te switchen.

Zoeken vanuit mindmap – Vanuit de mindmap zijn zoekopdrachten te geven binnen Google, Yahoo!, Amazon, Facebook, MySpace, Microsoft Live Search, eBay en StrikeIron. De zoekresultaten zijn in te voegen in de mindmap en met één druk op de knop te verversen.

Automatisch taakbeheer -Dankzij het automatische taakbeheer worden veranderingen in schema’s vanzelf doorgevoerd in gerelateerde taken, zodat handmatig updaten niet nodig is.

Database-linker – Haal real-time informatie uit MS Excel, Oracle, IBM DB2, MS SQL Server, MS Access en MySQL en voegt deze toe aan de mindmap.

Online mindmapping

Inspelend op de overgang naar het nieuwe werken, maakt MindManager Web het mogelijk online mindmaps te maken en te delen. MindManager Web is een SaaS-toepassing waarbij allerlei gegevens en bestanden worden samengebracht in overzichtelijke mindmaps. Deze mindmaps worden opgeslagen in beveiligde ‘workspaces’ waarin samen met collega’s waar dan ook ter wereld effectief kan worden samengewerkt. Daarnaast heeft Mindjet de Mindjet Player ontwikkeld. Hiermee zijn mindmaps op te slaan als dynamische PDF’s, zodat iedereen ze kan bekijken en gebruiken. Zo zijn mindmaps te delen met mensen die niet over de MindManager-software beschikken en kunnen mindmaps eenvoudig in websites worden opgenomen als flash-bestand.

Prijs en beschikbaarheid

MindManager Web is te verkrijgen in Engels, Duits, Frans en Spaans, evenals de Engelse en Duitse versie van MindManager 8. De adviesprijs voor MindManager 8 is 229 euro. Upgrades van vorige versies zijn verkrijgbaar vanaf 119 euro tot 31 december 2008, daarna vanaf 149 euro.

MindManager Web jaarabonnementen zijn verkrijgbaar voor 10 euro per gebruiker per maand. Iedereen die voor 31 december 2008 MindManager 8 aanschaft krijgt een gratis halfjaarabonnement voor MindManager Web.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

16 Comments

 • J. Meyer
  Posted 22/08/2009 8:00 pm 0Likes

  Interessant product maar helaas tegen een woekerprijs als je het als particulier kopen moet. Jammer !

 • Ton Zijlstra
  Posted 19/11/2008 11:22 am 0Likes

  Als het om on-line mindmappen (ook samen met je collega’s) gaat, kun je prima uit de voeten met MindMeister.com. Ondersteunt gelijktijdig editen met meerdere mensen, en kan met MindManager en Freemind bestanden uit de voeten, zowel voor import als voor export van bestanden. Je kunt het ook gewoon als applicatie gebruiken omdat het ook offline editen van je mindmaps ondersteunt. Het toevoegen van dingen aan je online mindmaps kan bovendien ook nog met widgets, via e-mail en sms. Gratis, of afhankelijk van je achtergrond en wensen voor 1,25 tot 6 dollar per maand, al met al een forst stuk betaalbaarder dan MindManager.

 • Reinier Meenhorst
  Posted 14/11/2008 12:29 am 0Likes

  Mindmeister online, optioneel met offline gebruik via Gears, is erg goed én goedkoper (met zelfs een gratis optie, die niet kreupel is)

 • Kees Romkes
  Posted 13/11/2008 12:34 pm 0Likes

  Sorry maar een dergelijke prijs is mij helaas echt veel te hoog, ik ga nog wel even nadenken over dat maandabbonement overigens, kan ik dat na een maand direct weer cancellen ?

 • Joost Plattel
  Posted 12/11/2008 8:09 pm 0Likes

  @Verbal_Kint en @Erik van de Nadort , bedankt voor de tips en advies, ik zal eens op mijn school gaan kijken of hiertoe de mogelijkheid is!

 • Erik van de Nadort
  Posted 12/11/2008 11:49 am 0Likes

  @davidakachaos: it’s all in the options. Er zijn zeker veel bruikbare gratis producten, maar over het algemeen lijken weinig van die pakketten de mogelijkheden te halen van MindManager. Met name de integratie met andere applicaties, zoals spreadsheet, presentatie, tekstverwerking en zelfs databases, zorgen ervoor dat je MindManager als centrale werkplek kunt gebruiken zonder te hoeven switchen tussen allerlei applicaties. Op zichzelf staande, gratis mindmap-toepassingen blijven bij mijn weten vaak meer een extraatje, waardoor je nog steeds op verschillende plekken informatie aan het beheren bent.

 • Erik van de Nadort
  Posted 12/11/2008 11:42 am 0Likes

  @Joost en Verbal_Kint: Er zijn inderdaad voor onderwijsinstellingen andere (veel lagere) prijzen van toepassing (sorry, ik heb ze zelf niet, ligt ook aan de afspraken die ondelring worden gemaakt). En updates zijn tijdelijk heel veel goedkoper. Vanaf volgend jaar is dat voordeel iets minder groot, maar nog steeds aantrekkelijk.

 • Johan Vermij
  Posted 12/11/2008 10:20 am 0Likes

  Voor online MindMapping kun je ook gebruik maken van de gratis MindMeister

 • davidakachaos
  Posted 12/11/2008 1:47 am 0Likes

  Aantrekkelijker inderdaad wel. Ik vraag me af wat de meer waarde is van dit (in mijn ogen) dure product, ten opzichte van andere (gratis/OpenSource) producten…
  Iemand die een vergelijking voor me kan maken?

 • LittleDevill
  Posted 11/11/2008 9:39 pm 0Likes

  Hetgeen wat gratis is, is over het algemeen toch aantrekkelijker…

 • Roel Willems
  Posted 11/11/2008 7:12 pm 0Likes

  Leuk om te zien dat lezers/medelifehackers elkaar verder proberen te helpen via de comments. Hulde!

 • Michiel
  Posted 11/11/2008 6:55 pm 0Likes

  Voor online mindmappen maak ik naar volle tevredenheid gebruik van Mind42. Je kunt oa bestanden uit MindManager bewerken, gemakkelijk samenwerken, publiceren naar bijvoorbeeld je blog en meer. En het is gratis 🙂

 • Verbal_Kint
  Posted 11/11/2008 6:53 pm 0Likes

  @Joost: Mindmanager is via surfspot goedkoop te bestellen. Hopen dat een update nog wat goedkoper wordt (heb het een maand nu).

 • Joost Plattel
  Posted 11/11/2008 4:29 pm 0Likes

  Erg intressant en uitgebreid programma, maar als student zijn deze prijzen echter te hoog, en dus ben ik genoodzaakt te blijven bij de gratis applicaties 🙁

Leave a comment

[wpterms id="3193"]