Minicursus zoekmachine optimalisatie

924952600_d37fe87444_t.jpgBen je bezig met een eigen website of wil je dat je site of weblog beter wordt gevonden door zoekmachines? Dan is zoekmachine optimalisatie (of SEO) vaak een goede oplossing. Er zijn veel professionele partijen in de markt die je kunnen helpen, maar met de gratis tips en truuks die op Sync.nl staan beschreven kun je ook al een eind komen. Een korte cursus zoekmachine optimalisatie over keywords, headings en een aantal handige instrumenten van onder andere Google. Handig om zelf een start te maken met het verbeteren van je positie in de zoekmachines!

(foto: Elblogdeffuentes)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Joris
  Posted 04/05/2008 2:24 pm 0Likes

  Vanwaar het ‘2.0’ icoontje? Wat is er 2.0 aan SEO?

 • Ron
  Posted 01/05/2008 9:40 pm 0Likes

  Sorry ik wou nog even de spelling controleren maar verstuurde per ongeluk al het bovenstaande bericht. “Want ik probeer ook maar iets.”

  Kijk maar eens op http://www.ronwubs.nl en geef gerust je mening of commentaar.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 01/05/2008 9:40 pm 0Likes

  @Ron je hebt helemaal gelijk. We zijn zelf ook (nog) niet de beste in het zo optimaal opzetten van de site voor zoekmachines. Met name de geplaatste artikelen inc illustraties vereisen meer aandacht voor ons als schrijvers. Punt van aandacht voor in elk geval de volgende versie van deze site!

 • Ron
  Posted 01/05/2008 9:33 pm 0Likes

  Wat mij opvalt is dat webpagina’s zoals deze pagina waarop wordt geschreven over zoekmachine optimalisatie, zelf niet alle tips gebruiken en benutten die er zijn. In de Tag Cloud bij voorbeeld zijn de titel tags een aanduiding van hoeveel onderwerpen er zijn achter de link. Maar goede key woorden worden er niet gebruikt. De plaatjes op deze pagina zijn ook niet voorzien van goede Alt code’s het plaatje van Google staat zelf een wazig nummer, ipv “hoog in Google”. Ik geef maar een voorbeeld.
  Meta tekst zie ik ook nergens discription en keywords zie ik ook niet staan.

  Ik ga echt niet zeggen dat mijn werk veel beter is, wat ik probeer ook maar iets. Maar als je een lijst maakt met tips waarom wordt er dan geen gebruik van gemaakt als een soort leidraad.

 • Ramon Fincken
  Posted 26/04/2008 12:47 am 0Likes

  Lijsten lijsten en nog eens lijsten… ( waar staan die ?? )
  Matige tips op die sync website, zaken als alt en title mis ik.

  maargoed, aardig artikel voor iemand zonder kennis van SEO die eens de basis wil weten 🙂

 • Ab Stammeshaus
  Posted 09/04/2008 12:36 pm 0Likes

  Het Handboek Zoekmachinemarketing van Keesjan Deelstra is een standaardwerk in deze categorie. Met (ook gratis) tips op de website http://www.searchmarketing.nl

 • Léonie
  Posted 09/04/2008 9:10 am 0Likes

  Bedankt voor de tip.
  Ik vond deze site ook wel handig http://www.seoguru.nl/zoekmachine-handleiding.html, als inleiding in deze, steeds veranderende, materie.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]