Minihack: dat lastige pak hagelslag

Er zijn zo van die ongemakjes die nooit een probleem waren totdat je de oplossing zag. De hagelslaghack is er ook zo één, een klein lifehackje voor een kleine irritatie, een reddingsboeitje voor je ochtendhumeur.

De kartonnen schenktuitjes van verpakkingen hagelslag, muisjes en ander broodbeleg zitten vaak strak tegen het pak, waardoor je er je vinger niet meer achter kunt krijgen. En dan krijg je de hagelslag niet open, geen beleg op brood, aanval van acute chagrijn bij ‘t ontbijt.

Gelukkig is de oplossing even simpel als geniaal, en kost geld noch tijd. Het tuitje is namelijk van karton, dat in redelijke mate buigbaar is en, eenmaal gebogen, z’n nieuwe vorm behoudt.

Hoe dan? Simpel. Direct na het allereerste gebruik maak je een kleine vouw in de bovenrand van het tuitje. Schuif je het tuitje dicht, dan heb je nu een uitsteekseltje waar je makkelijk je duim of wijsvinger achter kunt krijgen. Handig!

De hagelslaghack
Buig het tuitje 'n beetje bij zodat je 't makkelijker beetpakt.

Iemand nog andere oplossingen?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...2Stom

About Author

10 Comments

 • yustpieter
  Posted 27/01/2011 6:55 pm 0Likes

  Ik vind dat prachtig deze onschuld over het pak mret het uit te trekken lipje. En een kartonnen pak een vriendelijke en toegevende glimlacht krult mijn mondhoeken wat omhoog (milieuvriendelijke reclame), Mijn eerste gedachte was weer zo een , excuus maar zo een pak wat ik uit mij vroege kinderjaren al kan herinneren. En het altijd ondingen heb gevonden want niet alles wilt eruit! Vlokken dan laat soms nog dat hele ding los door de hebbie hebbie pogingen om er toch nog die laatste vlokken of korrel hagelslag eruit te peuren ,vinger erin om in een keer zoveel mogelijker uit te krijgen. Ikzelf vind het het andigst, al eet ik al jaren niets meer in die richting. om de hele bovenkant te demonteren, En als dat lipje van u van kunstof is dan betaalt u ook 5% meer aan verpakkings belasting. met vriendelijk groet Pieterr

 • Arjan
  Posted 21/10/2010 10:39 am 0Likes

  Tja, voor wie dat nog niet doorhad. Denk gewoon wat meer na bij de dingen die je dagelijks doet. Even iets anders benaderen…

 • Mark Vletter
  Posted 20/10/2010 8:15 pm 0Likes

  Kan iemand ook iets bedenken om die “nare kleine gekleurde te grote hagelslag” korrels uit dat pak “bekende merk chocola” te halen 🙂

 • Remon
  Posted 20/10/2010 1:08 pm 0Likes

  Pak met de duim en wijsvinger bij de zijkanten lichtjes fijn knijpen en het stukje karton komt zo naar voren. Is dit echt zo irritatie voor de meeste mensen?

 • Pim
  Posted 20/10/2010 1:00 pm 0Likes

  Ik ruk dat tuitje er altijd gewoon meteen af, komt er ook meer hagel uit 😛

 • Han
  Posted 20/10/2010 11:07 am 0Likes

  Ik doe hetzelfde als Johan, maar dan in een plastic busje met verschillende ‘schenk’ openingen, zoals in een poedersuikerbus.

 • Johan
  Posted 20/10/2010 10:52 am 0Likes

  Betere oplossing: eerste keer dat je het pak opent gelijk helemaal tot bovenhoek openscheuren, en pak legen in blikken busje met deksel. Hoef je, net als bij de hierboven beschreven hack, maar één keer het tuitje open te wurmen. Als extra voordeel heb je als het pak bijna leeg is niet dat gedonder dat de laatste hagelslag er bijna niet uit te krijgen is.

 • Robert
  Posted 20/10/2010 10:34 am 0Likes

  Zo doe ik het altijd al. En de eerste keer maak ik het pak open met het stukje karton wat altijd voor het schenktuitje zit (in ieder geval bij Venz-pakken), maar met een mes kan het ook: insteken en iets naar voren kantelen.

 • Thomba
  Posted 20/10/2010 10:05 am 0Likes

  Briljant! Dat ik dat nou niet zelf heb bedacht.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]