Mobiele telefoon synchroniseren met Thunderbird

Nog ruim een week dan komt de iPhone naar Nederland. Spannend voor veel mensen, wat minder voor mij aangezien ik net een Nokia N95 heb gekocht.

Veel telefoons en PDAs kunnen standaard uitstekend synchroniseren met Outlook. Aangezien ik niets heb met Outlook en liever werk met Mozilla’s Thunderbird was ik op zoek naar een hulpmiddel.

Geen zin om nog een keer al je contacten in te voeren in je nieuwe telefoon. Gebruik dan je adresboek van Thunderbird.

Met ScheduleWorld is het heel eenvoudig om je adresboek van Mozilla te synchroniseren met je mobiele telefoon. Hiermee heb je gelijk ook een online backup van al je kostbare contacten.

Synchroniseer met ScheduleWorld


Het werkt eenvoudig.

Je start met het aanmaken van een account in ScheduleWorld.

Dan volgt de installatie van de plugin in Thunderbird. Dat kan via de mail met instructies en klikken op de link. Of handmatig. De Thunderbird configuratie pagina heeft een uitgebreide uitleg (Engels). Als je toch bezig bent kun je ook gelijk de Mozilla Lightning installeren. Hiermee kun je de agenda en taken ook synchroniseren.

Dan volg je de instructies voor jouw telefoon.

Verbindingsinstellingen:

 • Gegevens drager : Internet
 • Serverversie: 1.1 (of hoger)
 • Toegangspunt: eigen keuze
 • Hostadres: http://sync.scheduleworld.com/funambol/ds
 • Poort: 80
 • Gebruikersnaam: jouw ScheduleWorld account ID (zie email van SW)
 • Wachtwoord: wachtwoord voor ScheduleWorld (zie email van SW)
 • Netwerkverificatie: Nee

Toepassingen

 • Contacten
  1. Tijdens synchronisatie: ja
  2. Externe database: card
 • Agenda
  1. Tijdens synchronisatie: ja
  2. Externe database: cal
 • Notities
  1. Tijdens synchronisatie: ja
  2. Externe database: note

Synchroniseer, na het opnieuw opstarten van Thunderbird eerst je adresboek, agenda en notities. Aansluitend synchroniseer je de Nokia N95 (of Sony Ericsson bijvoorbeeld). En voila er staan zo maar ruim 1500 contacten in je telefoon, met email adres en andere gegevens, tenminste als je deze in Thunderbird had ingevoerd.

Het betekent overigens ook dat alle email adressen die beginnen met info en waar je geen naam aan hebt toegevoegd ook zo in de telefoon komen. Dat betekend dus mogelijk even zorgen voor een goed bijgewerkt adresboek in Thunderbird.

Het werkt overigens ook met Google Calender – maar wel met maar 1 agenda tegelijk.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Jeroen Aerts
  Posted 03/07/2008 9:23 pm 0Likes

  Zelf heb ik een Sony Ericsson en gebruik daarvoor MyPhoneExplorer. In combinatie met Google Agenda werkt dat perfect. Uiteraard kun je ook eenvoudig contacten synchroniseren. Ik zou niet zo snel alle mailadressen in je telefoon willen zetten (zoals alle info@.., klacht@… etc.).

 • whackpak
  Posted 03/07/2008 1:47 pm 0Likes

  Ja, die lezen de meeste mensen nooit
  Bedankt voor dit te posten, moet ik ze niet meer lezen 😀

 • Dirk Jan
  Posted 03/07/2008 9:27 am 0Likes

  Ziet er leuk uit maar toch wel één kanttekening. Als ik de leveringsvoorwaarden er op na lees dan is deze service gratis vanwege de advertenties die je vervolgens gaat ontvangen. Over die advertenties wordt dan verderop gemeld:

  “Please be aware that certain areas on the Service may contain adult or mature content. You must be at least 18 years of age to access and view such areas.”

  Daar zit ik dus niet op te wachten. Bovendien heb ik sowieso mijn reserves bij het vertrekken van adresgegevens van derden aan dit soort gratis serviceproviders. Ze zeggen wel dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan maar toch…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]