Music Lab: Experimenteer met muziek in je browser

Google heeft een nieuw project opgestart waarmee je eenvoudig kunt experimenteren met muziek. En het leukste is: het kan allemaal gewoon in de browser! Maak kennis met Chrome Music Lab.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/6-online-muzieklessen-beginners/

Om te beginnen met het maken van muziek ga je simpelweg in Chrome naar de website van Chrome Music Lab. Daar vind je allerlei leuke tools waarmee je niet alleen muziek kunt maken, maar waar je ook meer leert over hoe muziek in elkaar steekt. Zo kun je melodieën maken in de Melody Maker, maar kun je ook akkoorden maken en ontdekken met de Chords-tool. Om je gevoel voor ritme bij te spijkeren kun je losgaan met verschillende ritme-maten met de Rythm-tool. Ook de ‘Circle of Fifths’ is aanwezig in de vorm van de Arpeggios-tool. Tip van de redactie: als je de opbouw van deze tool onder de knie hebt kun je 90% van alle muziek die je op de radio hoort volledig ontleden.

Gevorderd

Standaard is de opzet van de tools vrij eenvoudig, maar je als je in de instellingen duikt kun je vrij veel aanpassen. Zo zijn de noten in de Melody Maker en Song Maker standaard een majeur toonladder in C, maar je kunt deze in de instellingen omzetten naar een pentatonische of chromatische toonladder in elke toonsoort die je kunt bedenken. Ook kun je de standaard vierkwartsmaat omzetten naar een driekwartsmaat of juist vijskwartsmaat. Je kunt het dus zo moeilijk maken als je zelf wil.

Natuurkunde

Naast het maken van muziek zijn er ook leuke tools waarmee de natuurkunde achter muziek duidelijk wordt. In de Strings-tool kun je bijvoorbeeld zien dat een korte snaar een hoger geluid afgeeft dan een lange snaar. Ook zie je het verschil in het aantal trillingen in de lucht bij een lage of hoge toon.

 

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]