Nieuwe site plus Google Wave invites!

Het heeft flink wat voeten in aarde gehad maar nu is het dan toch echt zover. Lifehacking is voor het eerst sinds de start in 2007 in een nieuw jasje gestoken! Net even wat meer kleur, een paar nieuwe mogelijkheden en we hebben de site klaargemaakt voor de komende tijd. We zijn een hoop van plan want Lifehacking blijft maar groeien in Nederland. Om dat te vieren geven we ook  nog eens wat weg: 10 Google Wave invites!

Het is al weer even geleden dat we het tijd vonden voor een redesign. Met de hulp van Jasper Jobse, die het design voor zijn rekening nam en online bureau OrangeValley, die de techniek onder de hoede neemt, kunnen we op de valreep van vrijdag 13 november live. Wat is er gewijzigd aan de site?

– Je ziet dat we zijn afgestapt van het zwart-witte ontwerp en gekozen hebben voor een rustige bruintint.
– De site opent met een caroussel waar we periodiek de meest belangrijke content plaatsen.
– We hebben een nieuwe categorie Spullen, waar we gadgets en nieuwe producten zullen bespreken
– Zowel de Lifehacking Shop als Lifehacking Academy hebben een vaste plaats onder de caroussel gekregen zodat ze goed vindbaar zijn
– We staan bekend om onze gratis downloads. Dit is nog in opbouw, maar voor nu kun je al wel via een eenmalige gratis registratie wederom de diverse Lifehacking boeken gratis downloaden. We werken nog aan een verdere integratie van het oude systeem en dit nieuwe systeem.
– In de achtergrond (dus nog niet zichtbaar) zijn we het fundament aan het leggen voor een Lifehacking Ecosysteem. Ik hou me verre van het woord community, omdat ik geloof dat een ecosysteem meer recht doet aan wat we voor ogen hebben. Een levende, groeiende, evoluerende omgeving waar je als netwerkende professional in en uit kunt stappen naar gelang je de behoefte hebt. Hoe we dit exact gaan doen zal in 2010 duidelijk worden.

Samen met Orangevalley werken we nog aan een hoop losse eindjes, zowel in het beheer van de site als aan de voorkant, wat jullie kunnen zien. De komende tijd zul je zo nu en dan iets nieuws ontdekken, een kleine wijziging zien. Schrik niet, dan zijn wij weer bezig. Dat is het mooie van een website, hij is eigenlijk nooit af.

Om de lancering van de nieuwe site te vieren heb ik vanaf NU 10 Google Wave uitnodigingen klaarliggen (Wat is Google Wave?). De eerste 10 die een (leuke) reactie bij dit artikel achterlaten inclusief een emailadres, krijgen een uitnodiging. Het kan even duren voor je de uitnodiging ook werkelijk krijgt, maar hij zal zeker komen. Auteurs van Lifehacking en medewerkers van Orangevalley zijn uitgesloten van deelname 🙂

Rest mij nog vanaf deze plek iedereen te bedanken die knetterhard aan Lifehacking v2 heeft gewerkt: Jasper Jobse, Roel Willems, Joost de Valk, Martijn Engler, Anne Jan Roeleveld en Daan Kortebach. Dank jullie allen!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

56 Comments

 • weboplossingen voor het mkb
  Posted 20/07/2013 9:53 pm 0Likes

  Hello there, You have done a great job. I’ll certainly digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from
  this website.

 • Matthijs
  Posted 18/11/2010 2:24 pm 0Likes

  Inmiddels is Google Wave alweer overleden. Toch leuk om te zien wat voor hype het even was een jaar geleden. Wil iemand mijn Wave account 😉

 • Annelies
  Posted 27/11/2009 9:47 am 0Likes

  Mooie nieuwe site, maar op de eerste pagina verspringt het beeld steeds een fractie naar boven en weer naar beneden. Is dit een bug waar nog iets aan gedaan wordt? Of heeft het te maken met Firefox (waarbij de oude site dit probleem trouwens niet had).

 • Rich
  Posted 25/11/2009 9:37 pm 0Likes

  Hi ppl,

  Im just crazy mad google monkey gmail user. Google makes hell amazing software. Wave is waving me to google wave , give me some wave, if i dont get a wave i am gonna sell dogs on the street and hopefully find someone who gots a Wave invite, because alle google wave users use dogs for there experimental projects. Thanks and peace.

  Rich From the Netherland, Amsterdam

  Ben gewoon een ouwe hollander die zijn iengliesh skills wil uitproberen.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 23/11/2009 1:28 pm 0Likes

  @Marcel we gaan er mee aan de slag! De carroussel moet inderdaad nog wat worden getweakt.

 • Marcel
  Posted 23/11/2009 1:22 pm 0Likes

  Een kritiekpuntje: de caroussel vind ik vervelend om twee redenen. Ten eerste is een caroussel naar mijn mening alleen zinvol als de items in de carroussel NIET direct eronder staan. Zo vind ik het ‘dubbelop’. Zorg dat de dingen in de caroussel andere dingen zijn dan de laatste x items!

  Tweede reden waarom ik de carroussel niet prettig vind is dat ALS ik een van de items daaronder aan het lezen ben, dat de pagina steeds verticaal verspringt. Dit komt omdat de carroussel niet voor elk item even hoog is. Dus maak de itrems in de caroussel even hoog of beter: refresh alleen de caroussel!

 • Frank Meeuwsen
  Posted 16/11/2009 10:58 pm 0Likes

  @Martijn Dat gaan we in orde maken!

 • Martijn Thomas
  Posted 16/11/2009 10:44 pm 0Likes

  Ik kwam net een klein foutje tegen, als ik artikelen in een categorie bekijk (bijv Mac) dan kan ik niet bladeren naar de volgende pagina (iig niet op de manier zoals op de FP)

  Maar iig keep up the good work!

 • Jeroen van der Schenk
  Posted 16/11/2009 4:33 am 0Likes

  Al in het bezit van een Google Wave account (dus maak gerust iemand anders blij) maar wil wel even laten weten dat de nieuwe website erg mooi is geworden!

 • Niels
  Posted 15/11/2009 6:33 am 0Likes

  Het ziet er puik uit. Zeer uitnodigend!

 • Kirsten
  Posted 15/11/2009 2:00 am 0Likes

  Bedankt! Ik heb de invite ontvangen..

 • Kimbell Blauw
  Posted 14/11/2009 11:48 pm 0Likes

  Ik heb de invite al binnen! Bedankt Frank!!

 • Frank Meeuwsen
  Posted 14/11/2009 10:24 pm 0Likes

  Allen

  Dank voor de vele gelukswensen, lieve woorden, opmerkingen, foutmeldingen enzovoorts. We gaan er mee aan de slag! De volgende 10 hebben een Google Wave invite gekregen:
  * Hein
  * Kimbell
  * Denise
  * Wim
  * Marco
  * Hans
  * Sam
  * Kirsten
  * Bas
  * Godfried
  Het kan even duren voor je de invite daadwerkelijk in de mail krijgt, dus hebt geduld!

 • Dana de Waal
  Posted 14/11/2009 9:01 pm 0Likes

  Oh, en ik krijg nu het idee dat de ‘downloads/gratis download boeken’ niet meer werken. Doe ik iets fout?

 • Jan Visser
  Posted 14/11/2009 8:49 pm 0Likes

  Als ik in mijn leven wat meer gehakt (h)at zou ik mijn kans op invites hebben vergroot. Nice site ! Twitter volg ik al. Wanneer komt de account-mogelijkheid ?

 • Freek
  Posted 14/11/2009 7:33 pm 0Likes

  Ik heb gelukkig al Google Wave dus daarvoor hoef ik niet te reageren. Wel omdat deze fantastische site nu nog mooier geworden is! Complimenten daarvoor!

  Ik was nieuwsgierig wat er gebeurt is met Ecohacking.nl, daar is het al een hele tijd erg stil… 🙁

 • renato
  Posted 14/11/2009 5:48 pm 0Likes

  Jee, ben ik vast weer te laat voor zo’n Google Wave invite.

  Nietemin kan ik zeggen dat het er inderdaad op vooruit is gegaan. Of beter gezegd: een verandering ten goede. Alhoewel bruin niet direct mijn kleur is, het komt rustig (voor je ogen) over. Alleen kan de tekst wel iets scherper. Of een andere kleur of meer ‘vet’. Bovenzijde met de icons, zeer goed en overzichtelijk.

 • Alde Gondap
  Posted 14/11/2009 3:28 pm 0Likes

  De eenvoud maakt het mooi en inhoud komt beter tot zijn recht. Goed gedaan. En nu hopelijk samen aan de Google Wave ?

 • Luc
  Posted 14/11/2009 3:14 pm 0Likes

  Ohhhh wat mooooooooi!

  IK WIL GOOGLE WAVE!

  asjeblieft:)

 • Henk
  Posted 14/11/2009 2:53 pm 0Likes

  Hey! Dat ziet er flitsend uit. Kunnen jullie weer een tijdje mee vooruit. Ik hoop wel dat de inhoud van eenzelfde hoge kwaliteit blijft als voorheen, maar daar twijfel ik niet aan (ook niet nodig toch?).

 • Jasper Jobse
  Posted 14/11/2009 2:45 pm 0Likes

  Dank voor de fantastische feedback! Het is geweldig om te merken dat zo veel mensen het als een echte verbetering ervaren! Komende weken gaan we alle puntjes op de i zetten en alles tot een soepel werkend geheel smeden, zodat het lezen, zoeken, reageren en navigeren nog simpeler en leuker wordt!

  @Bert, Richard, Saskia, Jeroen, Marcel & alle anderen:
  Alle tips voor verbetering gaan we de komende weken doorvoeren. Dus kom je iets tegen dat niet lekker loopt of beter kan. Meld het ons hier.

 • Marcel De Beukeleer
  Posted 14/11/2009 2:11 pm 0Likes

  Wat ik nog vergat te melden: ik heb het wat moeilijk met de hyperlinks in de e-mails; die zijn haast niet te onderscheiden van de gewone tekst.

 • Rob
  Posted 14/11/2009 2:09 pm 0Likes

  Zoo! Ziet er weer gelikt uit.
  Gefeliciteerd hoor.

 • Marcel De Beukeleer
  Posted 14/11/2009 2:08 pm 0Likes

  Knappe verbetering! Voor mij is Lifehacking.nl een echt voorbeeld. Steeds nieuwe en vooral bruikbare dingen. De slideshow op de homepage is weer zoiets dat de aandacht vast houdt. Wat ik me afvraag is hoe jullie meteen aan 10 Google Waves komen, terwijl ik bij de eerste was om er ééntje bij Google aan te vragen en nog steeds niet gekregen heb. Om jaloers van te worden ;-). Veel succes verder.

 • Jeroen
  Posted 14/11/2009 1:56 pm 0Likes

  Strakke vormgeving, petje af!
  Een puntje van aandacht: het verspringen van de newsitems in het eerste item zorgt ervoor dat alle content eronder ook verspringt, wat erg vervelend lezen is.

 • arjan broere
  Posted 14/11/2009 1:30 pm 0Likes

  Goed design, werkt prima bij mij op alle knoppen, fijn allemaal.

  Alle hard werken dat nu onzichtbaar is, is de moeite waard geweest.

 • Dana de Waal
  Posted 14/11/2009 1:22 pm 0Likes

  Daarom was de site dus heel langzaam. Leuke layout!!!

 • Timo Boezeman
  Posted 14/11/2009 12:46 pm 0Likes

  Gefeliciteerd dudes! Hele mooie site geworden. Mijn complimenten aan @jobse voor het gave design en @frankmeeuwsen voor al het werk achter de schermen. En uiteraard voor alle anderen die hieraan hebben bijgedragen, chapeau!

 • Frank
  Posted 14/11/2009 12:36 pm 0Likes

  Van harte gefeliciteerd met de nieuwe ‘look and feel’. Het ziet er gelikt uit.

 • Tom
  Posted 14/11/2009 11:59 am 0Likes

  De website ziet er top uit! Slick & Smooth!

 • Simon
  Posted 14/11/2009 10:44 am 0Likes

  Hele nette site, hulde!

 • Mr. M
  Posted 14/11/2009 10:27 am 0Likes

  Google Wave lijkt me echt de nieuwe manier van effectief (o.a. zakelijk) het web “besurfen”!
  Ik had me al meteen (een tijd geleden al) aangemeld, maar heb nog geen invite mogen ontvangen. Kan niet wachten om het in de praktijk te gebruiken!

 • Friso van Bloois
  Posted 14/11/2009 9:39 am 0Likes

  heren, mooie site structuur word met de buttons boven een stuk duidelijker en ook toegankelijker.

 • Saskia
  Posted 14/11/2009 8:42 am 0Likes

  Erg mooie site geworden. Heel rustig door het kleurgebruik en de duidelijke iconen.
  Het enige wat mij stoort is dat alles op de homepage verspringt, zodra het 1e item vernieuwd.
  Je kan dit op pauze zetten, dus dan ben je af van het verspringen van alle items op de homepage, maar dat het lijkt me niet de bedoeling dat je die altijd eerst moet pauzeren voor je de homepage verder gaat lezen.
  Saskia

 • Richard
  Posted 14/11/2009 8:26 am 0Likes

  Geslaagd ! 8+
  klein aandacht puntje : hou het contrast cq. leesbaarheid in de gaten

 • bert
  Posted 14/11/2009 2:07 am 0Likes

  Site ziet er ook goed uit in Windows Mobile 6.1 IE. Klein puntje hier: reactievelden hebben witte letters,daardoor is invoer bij ‘naam’ etc. zelf niet te lezen. reageervlak dan weer wel!

  Bert

 • Bart
  Posted 14/11/2009 1:56 am 0Likes

  Ik vind de site erg mooi, ronde knoppen bovenin zeer fraai. De reacties met een blauwe schaduw in het begin erg origineel. site geeft rust en maakt toch nieuwsgier.

  Ik vind alleen dat apple echt voor windows moet. Niet omdat Apple beter is… natuurlijk niet,
  Maar de “A” komt nou eenmaal voor de “W.”

 • Robin van het Hof
  Posted 14/11/2009 1:44 am 0Likes

  Ziet er goed uit, veel overzichtelijker!

  Ik moet bekennen dat ik jullie artikelen voornamelijk las via een RSS reader, maar nu de site zoveel duidelijker is geworden lees ik de artikelen vanaf nu liever rechtstreeks!

 • Patrick van der Werf
  Posted 14/11/2009 12:39 am 0Likes

  Was het nou 10 of 20 uitnodigingen?

 • Patrick van der Werf
  Posted 14/11/2009 12:37 am 0Likes

  Ben hartstikke blij met jullie nieuwe lay-out en andere wijzigingen. Mochten er 5 reageerders afvallen heb ik toch nog Google Wave! 🙂

 • Godfried
  Posted 14/11/2009 12:31 am 0Likes

  p.s. Ik zie dat jullie de klok hebben aangepast. Daarmee heb ik zojuist volgens de chronologie van jullie site de 7e reactie geplaats….;) Of werkt het helaas niet zo in het kader van de Google wave-accounts? Anders wordt het toch maar wachten tot Sinterklaas…

 • Salih
  Posted 14/11/2009 12:29 am 0Likes

  Ziet er goed uit jongens! Ben blij met jullie succes. Ik hoor steeds vaker over mensen die de site ontdekken. Goede ontwikkeling dus. 🙂

 • Godfried
  Posted 14/11/2009 12:28 am 0Likes

  Hele toffe icoontjes bovenaan. Verder een lekker rustige vormgeving die ruimte overlaat voor de inhoud. Top!

 • Bas
  Posted 14/11/2009 12:23 am 0Likes

  Ziet er super uit! Meer ruimte voor de ‘echte’ tekst en toch is de navigatie overzichtelijker geworden!

  Petje af met deze duidelijke stap naar nog meer succes!

 • Kirsten
  Posted 14/11/2009 12:18 am 0Likes

  Leuk om te zien dat jullie ook met de tijd meegaan.. : ) ben benieuwd wat de toekomst bied..

 • Sam
  Posted 14/11/2009 12:15 am 0Likes

  Goeie boel! Past heel wat meer in jullie kraampje. Nu ademt jullie site lifehacking ook echt uit !

 • Hans
  Posted 14/11/2009 12:14 am 0Likes

  Ziet we goed verzorgd en overzichtelijk uit!
  Vooral de thema’s.

  Nog even op zoek naar een standaard RSS feed…

 • Marco van Weel
  Posted 14/11/2009 12:13 am 0Likes

  Eén woord: Geweldig! Mooie vormgeving, prettig leesbaar en ook die Apple-knop bovenaan bevalt uitstekend! Goed om te zien hoe jullie bezig blijven om Lifehacking meer en meer bekendheid te geven in ons kikkerlandje. Complimenten van een trouwe lezer!

 • @wheebels
  Posted 14/11/2009 12:13 am 0Likes

  Strak jasje, helemaal top!

 • Denise
  Posted 14/11/2009 1:11 am 0Likes

  Tof! De site ziet er super uit..
  Keep up the good work.

 • @swpro
  Posted 14/11/2009 1:09 am 0Likes

  PS: jullie klok loopt een uurtje voor 😉

 • @swpro
  Posted 14/11/2009 1:07 am 0Likes

  Ziet er mooi uit!

  Heb toevallig net mijn eigen Wave uitnodiging van Google ontvangen, dus daar kunnen jullie iemand anders blij mee maken!

 • Kimbell Blauw
  Posted 14/11/2009 1:06 am 0Likes

  Ziet er goed uit! Ik snap niet dat je tijd overhoudt om hier te posten als je om de 2 minuten een update op twitter zet. LifeHacking makes life easier … keep up the good job!

 • Hein
  Posted 14/11/2009 1:03 am 0Likes

  Op mijn Andriod telefoon is het niet heel goed te zien,maar volgens mij zijn er wel een aantal punten flink verbeterd. Zeker qua overzicht want dat was nog een beetje web 1.0. Good work!

 • Marco van de Kamp
  Posted 14/11/2009 12:56 am 0Likes

  Ziet er puik uit! Succes met de nieuwe site.
  De icoontjes zijn top.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]