Nooit meer belminuten kwijt vanuit je broekzak.

Ik heb een naam die vaak bovenaan staat in het lijstje contacten van mensen in hun mobiele telefoon (Annedien). En soms vergeten mensen hun toetsen te blokkeren. Om die reden ontvang ik geregeld ‘broekzakgesprekken’ en ‘broekzakvoicemails’. Ze kenmerken zich door ofwel een gedempt omgevingsgeluid zoals een trein of auto, gedempte stemmen, of de wandel-variant die gepaard gaat met een regelmatig schurend geluid.
Zonde van het geld, natuurlijk! En soms zijn er flarden van een gesprek hoorbaar. Reden genoeg dus om daar even een hackje overheen te gooien…

Programmeer, in plaats van een echte persoon, een ‘Aaa’ in je lijst contacten, zonder een telefoonnummer. Je telefoon geeft dan weliswaar als je een oproep probeert te doen een foutmelding- maar dat is altijd nog beter dan dat je zomaar telefoontjes pleegt vanuit je broek, jas of tas.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Ton
  Posted 06/12/2007 5:25 pm 0Likes

  Dit doe ik ook al enige jaren, maar vergeet niet om een ZZZ naam ook aan te maken. Soms werkt het namelijk ook de andere kant op…

 • Jan
  Posted 05/10/2007 10:58 am 0Likes

  Ik heb dat probleem niet mijn telefoon is slider, dus hij is dus altijd geblokkeerd.
  Hier heb ik speciaal voor aangeschaft.

 • fanny
  Posted 04/10/2007 8:11 pm 0Likes

  @gert- en albert-jan
  Wel een geniale marketingcampagne van http://www.ablindcall.be/Index_nl.htm ! Wat een sympathieke manier om geld te genereren voor een goed doel!

 • Joost
  Posted 03/10/2007 9:41 pm 0Likes

  Mijn eerste contactpersonen bestaan ook al een tijdje uit “Aaa” en Aa”. 🙂 Verder heb ik automatische toetsenblokkering aanstaat natuurlijk.

 • Sander
  Posted 02/10/2007 3:28 pm 0Likes

  Ik heb onder Aaa het nummer *#06# gezet, dan laat je telefoon het IMEI nummer zien, is onschadelijk en je ziet meteen dat je weer een telefoontje hebt voorkomen.

 • Vieve
  Posted 02/10/2007 12:12 pm 0Likes

  Nog een oplossing… ik heb mijn telefoon zo ingesteld dat ie al vergrendelt na een paar seconden. Soms onhandig maar dat weegt niet op tegen het per ongeluk bellen!

 • Maarten
  Posted 02/10/2007 11:32 am 0Likes

  Doe hetzelfde ook ‘de andere kant op’ en programmeer een Zzz contact.
  Dit heb ik gedaan na klachten van mijn broer uit Zaltbommel. 🙂

 • albert-jan
  Posted 02/10/2007 9:44 am 0Likes

  mijn mijn naam… een bekend fenomeen

 • Gert-Jan
  Posted 02/10/2007 9:24 am 0Likes

  a blind call kost “maar” 75 cent per gesprek
  dan bel ik liever Annedien 😛

 • Jan
  Posted 01/10/2007 7:04 pm 0Likes

  Heel regelmatig krijg ik ook telefoontjes met vreemde geluiden. Ik eindig dan dat gesprek en bel die persoon op om dat te melden.
  Onlangs zag ik een leuk initiatief: http://www.ablindcall.be/Index_nl.htm
  Als je nog eens de toetsen van je gsm vergeet te vergrendelen is dit het eerste nummer dat je belt.
  Zo bel je per ongeluk ten voordele van blinde en slechtziende personen.
  Het is maar een ideetje…

 • Merijn
  Posted 01/10/2007 5:44 pm 0Likes

  Mijn telefoon gaat automatisch de laatstgebelde terugbellen als je een stuk of wat keer op Yes blijft klikken. Een soort van hack die vast bedoeld is voor de ‘oja, dat wilde ik ook nog zeggen’-momenten, maar helaas gaat jouw #1-van-de-lijst hack dan niet op.
  En het gerucht gaat dat een oud-collega ooit door andere (oud-)collega’s een tijdje is “gevolgd” tijdens een wandeling via z’n broekzak die het bedrijf belde… dikke pret, maar wel iets dat je wil voorkomen.

 • Sanne Roemen
  Posted 01/10/2007 5:14 pm 0Likes

  Ha daar. Herkenbaar. Ik word zelf regelmatig gebroekzakbeld maar dat is dan iemand bij wie mijn nummer in zijn recente gesprekken staat. Ik weet niet of daar ook nog een hackje voor bestaat behalve dat je als beller elke keer je recente gesprekken moet wissen?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]