Nooit meer nieuwe batterijen voor je Magic Mouse

Met mijn Mac gebruik ik een Magic Mouse. En ik zal vast niet de enige zijn. Omdat ik hem zo intensief gebruik vergeet ik regelmatig de muis uit te zetten aan het einde van de dag. Gevolg is dat ik om de haverklap naar de supermarkt ren om nieuwe batterijen te scoren.Een tijdje terug kwam er een oplossing voor dit probleem voorbij. Mobee Technology heeft een inductielader voor de Magic Mouse. Vorige week kreeg ik mijn eigen lader binnen omdat het toch echt tijd werd om iets te doen aan het probleem met de batterijen. Hij is erg simpel in gebruik. Je vervangt de normale batterijen met een zogenaamd battery pack wat je bij de lader geleverd krijgt. De lader sluit je aan op een usb-poort en je laadstation is klaar. Wat ik nu doe als ik niet aan het werk ben achter de computer is dat ik mijn magic mouse op het laadplatform leg en hij begint met laden. Afgelopen week plaatste ik al een filmpje op twitter:

 

Ik heb er erg veel plezier mee en het werkt erg simpel. Dit is iets wat ik in tegenstelling tot het uitzetten niet vergeet omdat de lader gewoon naast mijn muismat ligt. Ik heb nog geen last gehad van een korte batterijduur of andere problemen. Hij laadt in ongeveer 6 uur volledig op. Aanschaffen kan via Mobee (omgerekend €46 inclusief $15 verzendkosten) of in de Online Apple Store (€49,95)

Dit artikel is geschreven door Klaas Kooistra. Klaas Kooistra zit op momenteel in VWO 6 en gaat volgend jaar Bedrijfskunde studeren. Naast zijn opleiding is hij actief op Twitter en schrijft hij op zijn eigen blog over technologie. Hij is ontzettend geinteresseerd en technologie en leuke gadgets, daarom schreef hij zijn profielwerkstuk over het succes van Apple. Een klein boekje waar iedereen in ongeveer 50 pagina’s heel veel leert over het succes van Apple en de mensen achter het bedrijf. Hier op Lifehacking schrijft hij over tips voor je Mac, Mobiele tips en andere Technologie.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Dirk-Jan
  Posted 09/08/2011 3:35 pm 0Likes

  Ik werk ook met oplaadbare batterijen en zet m’n iMac aan ‘t eind van de dag uit. Bij het uitzetten van de machine heb ik een logout-hook aangemaakt die de status van de batterijen in m’n muis en keyboard controleert en, indien ze voor minder dan 20% geladen zijn, verteld (text to speech) dat ik m’n batterijen moet opladen.

  Op het moment dat de computer uitgaat heb ik altijd wel tijd om de boel aan de lader te zetten en de volgende dag zijn de batterijen weer vol.

 • Martijn Crama
  Posted 27/06/2011 5:03 pm 0Likes

  Een setje van 4 oplaadbare batterijen met lader (nog geen 20 euro). Ik vervang ze om de (anderhalve) maand. Ene setje eruit, andere setje in de lader. Redelijk duurzaam en ook niet super duur.

 • Cees
  Posted 26/06/2011 4:27 am 0Likes

  levensduur batterijen: 500 cycles???? Dure grap!

 • Robbie Veldwijk
  Posted 21/06/2011 9:22 am 0Likes

  Leuke gadgets zijn dit zeg! Ik weet niet of ik het zou aanschaffen, maar vind hem wel leuk!

 • Ron
  Posted 20/06/2011 6:34 pm 0Likes

  http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40031603

  Gewoon een doosje in je bureau en klaar. Waarom zo moeilijk (en duur) doen als het ook makkelijk kan.

 • Klaas Kooistra
  Posted 20/06/2011 3:10 pm 0Likes

  Het is inderdaad een extra dock. Ik heb hem aan een hubje hangen die direct aan de stoom hangt. Oplaadbare batterijen is inderdaad een alternatief. Ik blijf alleen iemand die altijd op zoek is naar leuke gadgets, en dus is dat extra dock geen enkel probleem.

 • Mark
  Posted 20/06/2011 1:50 pm 0Likes

  Als die oplader nou eens *in* de muismat zou zitten…

 • Patrick - De Kleine Dingen
  Posted 20/06/2011 12:57 pm 0Likes

  Een prachtig product en het staat ook nog eens mooi. Alleen voor mij persoonlijk is het lastig, omdat de computer na gebruik altijd helemaal uit gaat, inclusief de spanning. Dus de enige mogelijkheid om hem op te laden, is tijdens het werken aan de computer, maar dan heb ik de muis meestal in de hand.

  Dus voorlopig blijf ik bij oplaadbare batterijen en misschien toch de gewoonte creeren om de muis voortaan uit te zetten. Kost misschien wel wat discipline, maar wel goedkoper! 🙂

 • Rienk Jan Schurer
  Posted 20/06/2011 11:56 am 0Likes

  Hoog tijd dat ik binnenkort een artikel over LSD batterijen ga schrijven. Enkele jaren geleden vertelde ik daar al over bij Lifehacking Academy.

  het probleem met veel oplaadbare batterijen is niet de lage capaciteit. Maar het probleem zit in de interne zelfontlading. Dat kun je oplossen door zo’n dure lader te kopen. Maar je kunt ook een poging doen om je huis naar lsd batterijen te upgraden. Deze batterijen hebben een lage zelfontlading. Na een jaar hebben zijn nog steeds 80 % van hun capaciteit. Terwijl normale oplaadbare batterijen dan al leeg zijn. GP oplaadbare batterijen van 2700 Mah zijn al twee weken al de helft van hun capaciteit kwijt.

  Ik ben zo tevreden over de Sanyo Eneloop LSD batterijen dat ik al twee jaar geen normale batterijen heb gekocht.

  Voor de 50 euro voor die mobee. Heb je een goede lader een lading eneloops. Kun je gebruiken in jouw toetsenbord, muis, afstandsbediening, fietslampjes, weegschaal, zaklamp, camera, flitser, klok, kooktimer, wekkerradio etc etc.

  Veel lifehackers richten zich op een clean buro zonder allemaal dockingstation. Die gaan liever voor een goede algemene oplossing. Goede kwaliteits batterijen die je breed kunt inzetten.

 • Jaco
  Posted 20/06/2011 11:47 am 0Likes

  Vieze nagels!

 • Xavier
  Posted 20/06/2011 11:41 am 0Likes

  Bedankt voor de tip! Ik heb nu steeds zo’n megapack penlites naast m’n Mac staan.

 • Jeroen Huijsdens
  Posted 20/06/2011 11:25 am 0Likes

  Mooi, maar lossen ‘gewone’ oplaadbare batterijen het euvel niet ook op? Oké, die moet je ook regelmatig vervangen, maar beide opties blijven stroom vragen en om nou 46 euro neer te moeten leggen voor dit leuke plaatje… Da’s niet snel terugverdiend. Wel dank voor het delen!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]