Notesync is een lichtgewicht notitieblok op je desktop

Beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, Notesync is een klein programma wat op je desktop staat en je de mogelijkheid geeft om snel notities te maken. Deze notities worden daarna direct gesynchroniseerd met je Google Docs account, zodat je altijd een backup hebt van je notities. Na installatie kun je direct starten. Notesync werkt erg intuitief met standaard sneltoetsen als Ctrl-N voor een nieuwe notitie en Ctrl-S voor het opslaan en synchroniseren van je notitie. In een eerste test werkt het synchroniseren prima. Maar teksten aanpassen in Google Docs en weer terugzetten, dat ging niet helemaal foutloos. Een nieuw document in de map NoteSync plaatsen via Google Docs werkt wel weer goed, hij verschijnt dan direct in NoteSync.

Notesync biedt niet de uitgebreide mogelijkheden zoals Evernote, OneNote of Springpad, maar dat kan nu juist de charme voor je zijn. Een klein programma wat doet wat het moet doen. Mobiele versies van de applicatie zijn er helaas nog niet. De Adobe Air applicatie is in beta en gratis te gebruiken voor 15 dagen. Daarna betaal je $4,99

NoteSync Desktop Screencast from Brady White on Vimeo.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Stijn Meurkens
  Posted 16/03/2011 12:59 pm 0Likes

  Dit lijkt sprekend op simplenote (http://www.simplenoteapp.com), wat ik dagelijks gebruik voor het opslaan voor van alles en nog wat. Qua tekst dan, want simplenote doet ook niks anders dan plaintext. Het synchroniseert via z’n eigen service, maar dat kan, indien gewenst, ook via Dropbox. Simplenote heeft zelf alleen apps voor iOS, maar dankzij de open API zijn er implementaties voor vele platforms verschenen. Zo gebruik ik voor OSX het briljante Notational Velocity. Supersnel en lichtgewicht; voor mij ideaal.

  Zie ook: http://www.tuaw.com/2010/02/19/notational-velocity-simplenote-and-dropbox-bring-child-like-wo/

 • Arjan Broere
  Posted 14/03/2011 10:27 pm 0Likes

  Ik gebruik Captio voor r snel dumpen van ideeën en Evernote om naar te mailen, via prtscrn etc notities naar toe te zetten. Dit lijkt me daar wat tussenin zitten. Met name t terugvinden ed lijkt me lastig. Ik ga t eens checken.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]