Nozbe takenmanagers geupdate

nozbe-1751-150x150Er zijn veel takenmanagers en er lijken er wekelijks nieuwe bij te komen. Of je er één gebruikt en zo ja: welke, hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren. Voor iedereen die Nozbe gebruikt, of hierin geïnteresseerd is, beschrijf ik hier de laatste update van hun iOS apps. In het streven alle toepassingen van Nozbe (iOS, web, Android, etc) gelijk te trekken, zijn de iOS-apps geleverd en beschikbaar. De apps zijn daarnaast gratis geworden. Voor de liefhebbers van de completere takenmanagers is er daarmee weer vernieuwing. De accounts zijn nu voor Nozbe de basis voor de inkomsten. Er zijn al heel veel takenmanagers die goed werken. Nozbe is er een van de zwaardere soort.

Nozbe app

De Nozbe app heeft een sterk op Getting Things Done (GTD) gebaseerde opzet. Een inbox voor taken die nog verwerkt moeten worden, een aparte knop voor alle eerstvolgende acties (next actions) en daarnaast kun je projecten sorteren op labels (niveau boven projecten), deadline, context (bellen, kantoor, ooit) of project. Daarin verschilt Nozbe overigens niet van veel andere takenmanagers.

Bij elk project kun je de bijbehorende Evernote notities (gebruik dezelfde naam voor het label als de projectnaam) of Dropbox bestanden. Je kunt ook via Nozbe bestanden toevoegen. Daarmee maakt Nozbe het mogelijk Evernote-archieven of andere bestander te koppelen aan projecten. Notities aan een taak toe voegen kan ook maar heeft als nadeel dat als de taak afgevinkt wordt je notities uit het oog is. Ook zullen veel Evernote-gebruikers allerlei projectinfo die niet actionable is in Evernote willen houden.

Taken kun je in de diverse Nozbe-toepassingen invoeren maar ook is er de mogelijkheid mails te sturen, waarin je taken markeert en van parameters voorziet zodat ze in het juiste project met de juiste context terecht komen. Ook is er een desktop client voor Mac en Windows.

Een extra handige toepassing bij Nozbe vind ik persoonlijk de mogelijkheid sjablonen voor projecten te maken. Voor elke training die ik doe maak ik een project op basis van een sjabloon, zodat alle stappen in één keer in het project staan.

Michael Sliwinski licht de ontwikkelingen toe:

 

Bright Future of Nozbe

Onder de welluidende kop The bright Future of Nozbe heeft oprichter Michael Sliwinski een aantal zaken genoemd die hij nog voornemens is te realiseren. Voordat je je aan Nozbe committeert met een jaaraccount kun je zien of je de plannen serieus genoeg vindt. Daarnaast kun je de beta-versies gebruiken en de status updates van releases volgen.

 

Wat gebruik jij om taken te managen? En waar moet een takenmanager aan voldoen?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Lex Sijtsma
    Posted 24/04/2013 9:08 pm 0Likes

    Ik werk al jaren met Nozbe. Voldoet prima. Werkt op web, desktop, smartphone. Je kunt werken op wat voorhanden is. Goede, betrouwbare dienstverlening. Doet ‘t altijd.

    Kost een beetje, maar dan heb je ook wat. En in elk geval geen reclame.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]