Onderweg

De beste lifehacks voor je auto tijdens koude dagen

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Vastgevroren ruitenwissers, geen grip door een dikke laag sneeuw; de winterdagen zijn geen pretje voor de autobestuurder. Gelukkig is er voor bijna elke uitdaging wel een eenvoudige lifehack. Hier lees je de 8 beste tips voor je auto tijdens de koude winter!

Tips voor autorijden in het buitenland

De beste wintertips voor je auto

  1. Als je vaststaat in de sneeuw, strooi dan wat kattenbakkorrels onder de wielen voor extra grip.
  2. Sta je vast zonder kattenbakkorrels? In geval van nood kun je de automatten onder je wielen liggen om weg te komen.
  3. Bedek je ruitenwissers met oude sokken om te voorkomen dat ze vastvriezen aan je voorruit.
  4. Maak de buitenkant van je auto regelmatig schoon. Het strooizout dat op de wegen ligt en ongetwijfeld op je auto terechtkomt kan een bijtende werking hebben op de lak.
  5. Maak je eigen vorstbestendige ruitenwisservloeistof met 1/2 ontsmettingsalcohol, een kopje water en een theelepel schoonmaakmiddel.
  6. Besproei de ruiten met een mix van 2/3 schoonmaakazijn en 1/3 water. Hiermee voorkom je dat er een laagje ijs ontstaat op je autoruiten. Je moet nog wel zelf de sneeuw van de ruit halen.
  7. Plaats hersluitbare diepvrieszakken om je zijspiegels en schuif deze zo ver mogelijk dicht. Hiermee voorkom je dat je zijspiegels bevriezen, wat vooral handig is als je een auto hebt zonder buitenspiegelverwarming.
  8. Als het slot is bevroren, kun je de sleutel opwarmen met een aansteker en in het slot steken. Let op dat je hem er niet te lang in houdt, aangezien je sleutel dan ook kan vastvriezen!

Bonustip: Gebruik een oud tapijt over je voorruit om te voorkomen dat deze dichtvriest. Wanneer je bij het wegrijden ontdekt dat je vaststaat, kun je het tapijt onder de wielen gooien om extra grip te creëren!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

4 Reacties