Onderweg

Italië: Welke pasta is de specialiteit van de regio?

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Wanneer je op vakantie gaat naar Italië, kun je eigenlijk niet om een heerlijk bord pasta heen. Dit traditionele gerecht vind je op vrijwel iedere Italiaanse eettafel terug. Grappig genoeg zien Italianen pasta niet per se als hoofdgerecht en wordt het vaak opgediend als ‘primi’, Italiaans voor voorgerecht. Pasta is hierom niet minder belangrijk in de Italiaanse keuken, en iedere streek heeft dan ook zijn specialiteit als het op dit gerecht aankomt.

De reden waarom er een gat in je pasta lepel zit

Pasta specialiteiten

In onderstaande kaart van Italië wordt weergegeven welke pastagerechten de specialiteit zijn van een bepaalde regio. Ga je op vakantie naar de provincie Emilia? Dan mag je de Lasagne Bolognese dus niet missen! Ga je rondtrekken door Sicilië? Dan zijn er maar liefst drie pastaspecialiteiten die je moet proeven!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer