Onderweg

Nooit meer je koffer kwijt op Schiphol

Koffer pimpen
Avatar
Geschreven door Stefanie

Haat je het ook zo wanneer je aan de band staat om je koffer te pakken na een lange vlucht en je duizend koffers voorbij ziet komen die er exact zo uitzien als de jouwe? Voorkom die momenten dat je de loodzware koffers van anderen van de band af aan het tillen bent. Met deze tips kun je je koffer pimpen en verlies je hem nooit meer uit het oog!

Goedkope vliegtickets vergelijken met Google Flights

Kofferlabel

Een kofferlabel is essentieel om te hebben wanneer je gaat reizen. Het is het stukje informatie dat onmisbaar is wanneer je koffer kwijtraakt. Hier staan namelijk al jouw gegevens op zodat je spulletjes weer netjes bij jou terecht komen. Een kofferlabel leent zich daarnaast ook ideaal om jouw koffer mee te onderscheiden en jouw persoonlijkheid te reflecteren. Online kun je leuke en unieke kofferlabels kopen waardoor jouw koffer opvalt tussen alle anderen.

Monogram op je koffer

Heb je een stoffen koffer? Naai dan een monogram in de voorkant! Het is een simpele manier om je koffer te pimpen. Het staat niet alleen hartstikke chique om jouw voorletter krullerig op de voorkant te zien, maar je herkent jouw koffer ook uit duizenden. Heb je een hardcase koffer? Geen probleem! Je plakt het monogram er makkelijk op met washitape of ducktape. Zorg er wel voor dat je hier nog doorzichtige tape overheen plakt om het monogram goed te bevestigen.

Stickers

Een hardcase koffer kan je natuurlijk ook pimpen en uniek maken door deze vol te plakken met stickers. Het is extra leuk wanneer je op elke reis die je maakt een sticker aanschaft om deze op je koffer te plakken. Het ultieme souvenir!

Kofferhoes

Een kofferhoes is niet alleen handig om ervoor te zorgen dat je koffer intact gehouden wordt en de inhoud ook daadwerkelijk de inhoud blijft. Het is ook een ideale manier om je koffer tussen de kofferzee op het vliegveld te spotten. Je kunt deze kofferhoezen kopen of eenvoudig zelf maken door de benodigde stof af te meten en in een soort ‘zak’ te naaien. Met wat klittenband aan de randen trek je hem er makkelijk af om hem te wassen wanneer hij vuil geworden is. Je kunt de kofferhoes natuurlijk ook nog ‘pimpen’ met patches en dergelijke.

Kofferriem

Deze riem werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe als de kofferhoes. Kies een simpele riem en pimp deze zelf met opgenaaide patches en/of buttons of, wanneer je wat minder crea bea wil doen, kies er een met een opvallend motief.

Stukje lint

Als je in tijdsnood bent, is het een optie om een stuk lint of iets anders aan het handvat van je koffer te knopen. Hierdoor weet je bij de bagageband toch nog welke koffer van jou is.

over de auteur

Avatar

Stefanie

Reageer

3 Reacties