Onderweg

Travel hacks #1: websites voor reizen

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

De zomervakantie staat weer voor de deur, wat betekent dat er weer flink gereisd gaat worden. Wat zijn nou de websites die je absoluut niet mag missen? Hieronder zijn er alvast drie uitgelicht, maar we zijn vooral ook benieuwd naar jouw tips. Welke site gebruik jij om een reis te plannen, voor te bereiden, of juist tijdens je reis? We lezen het graag in de comments!

Booking.com, nshispeed.nl, ryanair.nl, etc behoeven waarschijnlijk geen introductie meer. Daarom hieronder drie websites die je misschien nog niet kent, maar heel nuttig (kunnen) zijn:

1. AirBnB
Deze website is de laatste jaren in populariteit geëxplodeerd. AirBnB is simpelweg een platform waar mensen hun woning of kamer verhuren. Tegenwoordig is er in bijna iedere uithoek van de wereld wel een gebruiker van AirBnB die onderdak verhuurt voor je vakantie. Het nadeel van dergelijk goedkoop particulier onderdak is dat het funest is voor de plaatselijk hotels. Daarom is AirBnB in sommige wereldsteden inmiddels verboden.
AirBnB Lifehacking
www.airbnb.nl


2. Cityhook

Via Cityhook vind je alle manieren om vanaf een vliegveld in de stad te komen. Het werkt heel simpel: geef het vliegveld aan waar je landt, en de site geeft de stad of de steden die in de buurt liggen en geeft je de reisopties om er te komen, inclusief prijs en Google-maps kaart.
Cityhook Lifehacking
www.cityhook.com

3. Nomadic Matt
Matt heeft sinds 2006 niets anders gedaan dan over de hele wereld reizen met een klein budget. In die tijd heeft hij zijn blog gestart en bijgehouden, wat het nu tot een bron van informatie over vele landen en reizen in het algemeen.
In zijn sectie ‘travel tips’ staan blogs met tips over het boeken van tickets, het kiezen van de juiste rugtas en het ontwijken van bankkosten. Ook als je niet weet waar je naartoe wilt, kan het blog van matt je verder helpen met vele aan- en afraders.
Ook is hij een inspiratiebron voor andere reisbloggers.

Nomadic Matt Lifehacking

www.nomadicmatt.com

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

8 Reacties

  • Uiteraard Evernote, en verder ben ik altijd op zoek naar de handigste app/site om een inpaklijst te maken. Ik gebruik nu GetPacked, maar hou me aanbevolen voor tips.

  • Ik reis veel en boek m’n eigen hotels, tickets enzovoorts. Uiteindelijk leidt dat tot een reisschema. Dat kan prima in Evernote zoals Dineke al zegt, en tsja, waar kun je Evernote nou niet voor gebruiken, maar ik ben ook wel erg te spreken over TripIt.com. Daar forward je gewoon je bevestigingen naar toe, en TripIt zet dat dan keurig in één overzicht. Vliegtijden, reserveringscodes, telefoonnummers en andere belangrijke informatie heb je zo handig bij de hand.

    TripAdvisor.com voor de handige reistips en reviews van de beste restaurants, hotels en andere zaken.

    En voor de vliegreizen gebruik ik sinds kort SkyScanner.nl. Daar kun je superhandig het best passende vluchtschema uitzoeken. Inclusief de prijsvechters die je op sommige andere ticketsites niet vindt!