Onderweg

Waar zijn landen goed of juist slecht in?

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Ergens goed in zijn verschilt vaak per persoon. Toch zijn er regio’s waar je zou kunnen stellen dat de desbetreffende inwoners ergens beter in zijn dan anderen. Dit kan door de lokale cultuur of geschiedenis komen, maar ook door invloeden van buitenaf. Waar zijn landen over het algemeen beter of juist niet goed in? Wij vonden een leuk overzicht.

Zo groot zijn landen op de wereldkaart echt

Europa

Op de website Thrillist staan kaarten van Europa en de Verenigde Staten. Bij elk land en elke staat is aangegeven waar die regio in uitblinkt of juist niet goed in is.

Best

Nederland blinkt uit in het aantal mensen dat gestopt is met roken. Buurland België is weer het beste in recyclen en Duitsers zijn over het algemeen tevredener over hun baan dan andere landen.

1393437-1

Slechtst

Gezien het aantal fietsers dat ons land rijk is, zal het je niet verbazen dat we niet zo goed zijn in het beschermen van fietsers. We blinken namelijk ook uit als het gaat om het aantal doden door fietsongelukken. Buurland België heeft het slechtste verkeer en in Duitsland hebben de minste mensen een huis.

eu_states_worst_at_2

Verenigde Staten

Een soortgelijke kaart is er van de Verenigde Staten. Daar kunnen staten onderling ook flink verschillen.

Best

Nederlanders kunnen het beste naar Washington gaan, die staat is het meest fiets-vriendelijk. Wisconsin loopt voorop als het gaat om kaasproductie en in Alaska wonen de meeste piloten per hoofd van de bevolking.

tmg-slideshow_l-1

Slechtst

Californië heeft de meest vervuilde steden, in Idaho wonen de slechtste chauffeurs en North Dakota wordt het minst bezocht.

tmg-article_default_mobile-3

Michigan heeft de slechtste wegen en Pennsylvania heeft de slechtste bruggen. Delaware springt eruit qua gebrek aan beweging en in Connecticut is de inkomensongelijkheid het grootst.

tmg-article_default_mobile

In Texas hebben de minste mensen hun middelbare school afgemaakt en in New Mexico vallen de meeste doden door ongelukken. Inwoners van Arizona zijn geen fan van de tandarts en Colorado wordt het meeste cocaine gebruikt.

tmg-article_default_mobile-2

Oklahoma is bijzonder dunbevolkt en in Louisiana worden de meeste mensen vermoord. In Alabama roken de meeste kinderen en Tennessee is verreweg het meest gevaarlijk om te wonen.

tmg-article_default_mobile-1

Bron: Thrillisthier, hier, hier en hier.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

2 Reacties