Open en stream bestanden van je computer naar telefoon of tablet

Via Dropbox kun je veel documenten delen tussen je computer en je telefoon of tablet. Aangezien de gratis variant van Dropbox een beperking heeft in het aantal gedeelde GB’s kun je niet altijd al je bestanden op die manier delen. Met AirStream is het mogelijk om bestanden te openen of te streamen vanuit je computer (Mac, Windows en Linux) naar je telefoon of tablet (Android & iOS). Zo kun je foto’s, video’s en muziek vertonen op je telefoon of tablet, terwijl de bestanden op je computer staan. Hiermee maak je bijvoorbeeld je eigen Spotify, ook heb je altijd al je foto’s en video’s bij de hand.

Installatie AirStream

Installeer eerst de desktopversie op je computer. Vervolgens installeer je de versie voor je telefoon of tablet: versie voor Android, versie voor iOS. Om te beginnen moet je een account aanmaken. Doe dit in de app, en voer vervolgens in het programma dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord in. Hierna is de koppeling gemaakt en kun je vanuit overal waar je internet hebt bij je bestanden die op je computer staan. Als je binnen hetzelfde wifi-netwerk bent, kun je de computer ook benaderen zonder dat je de inloggegevens hoeft in te voeren, nog gemakkelijker dus. De navigatie werkt erg eenvoudig en het openen van bestanden gaat verbazingwekkend snel (mits goede internetverbinding).

In het programma is het ook mogelijk om bepaalde mappen of bestanden te blokkeren. Klik hiervoor op het programma-icoon en selecteer daar de bestanden en mappen die je wil blokkeren. Easy as that.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Mark
  Posted 11/03/2014 3:15 pm 0Likes

  Werkt perfect, bedankt voor de tip!

 • Noëlle
  Posted 10/03/2014 7:17 pm 0Likes

  Het idee is leuk… Maar voor mij werkt het niet. Ik krijg continu de melding dat mijn verbinding is verbroken, terwijl dropbox (20gb, gratis, ander apparaat hoeft niet aan te staan) en google drive (15 gb, gratis, ander apparaat hoeft niet aan te staan) gewoon rustig doorgaan met downloaden.
  Als ik verbinding heb, heb ik niet genoeg tijd om het juiste mapje op te zoeken voor het bestand wat ik zoek: voordat ik ver genoeg ben doorgeklikt is de verbinding verbroken. Overigens vind ik de navigatie verbazingwekkend ingewikkeld: bij het selecteren van het apparaat zat ik de eerste keer al verkeerd (tussen mijn computer en mijn tablet, die heel blij allebei als “Lenovo” stonden vermeld), daarnaast kan ik op de een of andere manier maar 1 van mijn schijven van mijn computer in zien…

  Kortom: het idee is heel leuk, maar ik hou het bij dropbox, google drive, cubby en ik geloof dat microsoft tegenwoordig ook zoiets heeft. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]