OPFRISCURSUS: Vecht mee tegen het coronavirus!

Weinig mensen hadden verwacht dat we 2020 in zouden gaan met een pandemie, maar the shit hit the fan nogal. Het advies klinkt inmiddels luid en duidelijk: blijf zo veel mogelijk thuis. Jonge mensen merken weliswaar weinig van het coronavirus, maar duidelijk is dat de helft van alle Nederlanders uiteindelijk besmet raakt. Voel je je goed en wil je een handje helpen! Dat kan!

Check jezelf!

Denk even goed na. Is er iemand in jouw omgeving die vat- en kwetsbaar is voor het coronavirus? Hou je eigen gezondheid dan extra goed in de gaten en probeer zo veel mogelijk uit de buurt te blijven. Check je temperatuur regelmatig en hou dat hoestje goed in de gaten. Het best is natuurlijk om gewoon bij kwetsbare mensen uit de buurt te blijven in deze periode. O, en vergeet natuurlijk niet je handen goed en veelvuldig te wassen…

Coronavirus vs. ziekenhuizen

Probeer daarnaast even je sociale leven te vergeten. Het is lastig, voor iedereen. Toch is het belangrijk dat we dat allemaal doen. Zoals Arjen Lubach in ZML uitlegde, raakt de helft van Nederland met het coronavirus besmet. Door groepsimmuniteit op te bouwen, zullen er minder slachtoffers vallen. Groepsimmuniteit…? Ja, precies zoals ik het zeg. Door om beurten besmet te raken in plaats van allemaal tegelijk raken de ziekenhuizen niet overvol. Het gevaar van overvolle ziekenhuizen is dat er dan geen bedden zijn of zorg is voor de mensen die dringend medische hulp nodig hebben. Nou ja, de rest kun je zelf wel invullen, en dat leuke feestje of concert wordt heus wel verplaatst.

Een steentje bijdragen?

Als je eenmaal hebt bevestigd gezond (en jong) te zijn, is vrijwilligerswerk nog een optie. Wil je het klein houden, pleeg dan gewoon een telefoontje naar je oude of kwetsbare kennis/familie. Een beetje sociale interactie op veilige afstand wordt altijd gewaardeerd. Of stuur een kaartje. Of schrijf een gedicht. Door onze zwakkeren een hart onder de riem te steken kunnen we eenzaamheid in elk geval terugdringen.

Ben je graag buiten en heb je tijd over? Mooi, want jouw hulp kan namelijk een groot verschil maken. Je moet daar natuurlijk wel een rijbewijs en het liefst ook een auto voor tot je beschikking hebben, want je kunt boodschappen voor anderen doen! Meld je aan bij het Rode Kruis via de website. Zij zorgen voor adressen en boodschappenlijstjes. Op deze manier blijf je bezig en draag je ook nog een steentje bij.

Moet je thuis aan het werk? Zo blijf je productief!

Tell Us What You Think
1Te gek8Leuk2Serieus?1Meh...3Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]