Organiseer je T-shirts

De afgelopen maanden liep mijn puberzoon steeds in dezelfde twee T-shirts rond. Nu hebben jongens van die leeftijd (en meisjes…) een uitgesproken smaak en als moeder dien je je er niet meer mee te bemoeien. Maar toen ik toch (ja, eigenwijs) voorzichtig informeerde of dit nu zijn nieuwe lievelings-shirts waren, keek hij me verbaasd aan. “Waar heb je het over? Ik pak gewoon steeds de bovenste schone uit de la.”

Ah, dat maakte veel duidelijk. Het was dus een vicieuze shirt-cirkel: hij draagt een shirt, gooit ‘m in de was en pakt een ander van de stapel. En ik was het vuile shirt zodat het een dag later weer boven op de stapel ligt. Enzovoorts. Daarmee wordt zeker een dozijn shirts nooit gedragen. Die, gezien de groeisnelheid van zoon, over een half jaar zo de container in kunnen. Hoe kon ik ervoor zorgen dat hij wat meer ging variëren?

La_voor
De la voor…

Verticaal stapelen

Ik bleek niet de enige met het probleem. Zo vond ik de tip om shirts niet horizontaal, maar verticaal in de la te leggen, zodat je in één oogopslag al je shirts ziet.

Variatie

Het kostte me letterlijk 30 seconden. Inmiddels zijn we een paar weken verder en draagt zoon elke dag een ander shirt. Ook shirts die hij zelf helemaal uit het oog was verloren: “Ik wist niet dat ik deze nog had, epic!” Nu mijn eigen kast nog…

La_Na
…En na

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Annemarie Korevaar
  Posted 20/04/2015 8:16 am 0Likes

  Dat van die plank is inderdaad ook handig!

 • ironic
  Posted 19/04/2015 11:50 pm 0Likes

  Problemen problemen!

 • Arthur
  Posted 16/04/2015 9:21 pm 0Likes

  Eens met Ingrid, ik hou de stapel pas gewassen shirts net onder de plank waar de andere shirts liggen, trek de ‘oude’ stapel naar voren op de nieuwe stapel en leg het geheel weer op de plank. Zo komt alles aan de beurt.

 • Ingrid de Kort
  Posted 13/04/2015 11:02 pm 0Likes

  Je kunt ook gewoon de pas gewassen t-shirts onderop de stapel leggen… Is wel makkelijker als de t-shirts op een plank liggen dan als ze in een la liggen.

 • Mieke
  Posted 13/04/2015 3:36 pm 0Likes

  Ooit pubers een onderste item uit een stapel zien pakken? Dan blijft geen stapel meer over en ligt de helft op de grond. Dan is een la toch handiger ;-0

 • Eric
  Posted 12/04/2015 5:04 pm 0Likes

  Blijkbaar heeft je zoon minder shirts nodig dan je dacht. Je kunt er dan ook voor kiezen om minder shirts te kopen. Heb je meteen minder moeite om het netjes op te bergen en je houdt nog geld over ook!

 • Erik-Jan
  Posted 12/04/2015 9:57 am 0Likes

  Inderdaad, zoals hierboven genoemd, op een plank leggen. Want die onderste foto… Dat is toch een bende?

 • Esger Jellema
  Posted 11/04/2015 10:20 pm 0Likes

  Je kan ook je shirts op een plank leggen, dan zie je ze ook allemaal. Bovendien zakt de stapel dan niet in.
  Als je dan steeds shirts van onder uit de stapel kiest en de schone bovenop legt, dan rouleert alles ook.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]