Organiseer je T-shirts

De afgelopen maanden liep mijn puberzoon steeds in dezelfde twee T-shirts rond. Nu hebben jongens van die leeftijd (en meisjes…) een uitgesproken smaak en als moeder dien je je er niet meer mee te bemoeien. Maar toen ik toch (ja, eigenwijs) voorzichtig informeerde of dit nu zijn nieuwe lievelings-shirts waren, keek hij me verbaasd aan. “Waar heb je het over? Ik pak gewoon steeds de bovenste schone uit de la.”

Ah, dat maakte veel duidelijk. Het was dus een vicieuze shirt-cirkel: hij draagt een shirt, gooit ‘m in de was en pakt een ander van de stapel. En ik was het vuile shirt zodat het een dag later weer boven op de stapel ligt. Enzovoorts. Daarmee wordt zeker een dozijn shirts nooit gedragen. Die, gezien de groeisnelheid van zoon, over een half jaar zo de container in kunnen. Hoe kon ik ervoor zorgen dat hij wat meer ging variëren?

La_voor
De la voor…

Verticaal stapelen

Ik bleek niet de enige met het probleem. Zo vond ik de tip om shirts niet horizontaal, maar verticaal in de la te leggen, zodat je in één oogopslag al je shirts ziet.

Variatie

Het kostte me letterlijk 30 seconden. Inmiddels zijn we een paar weken verder en draagt zoon elke dag een ander shirt. Ook shirts die hij zelf helemaal uit het oog was verloren: “Ik wist niet dat ik deze nog had, epic!” Nu mijn eigen kast nog…

La_Na
…En na

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]