Origineel op WhatsApp: maak je eigen stickers

WhatsApp is voor velen onmisbaar. We gebruiken de app om de hele dag met elkaar in contact te staan, grappige gifjes te sturen en onze emoties uit te drukken in emojis. Maar soms zijn de emoticons gewoon niet genoeg om expressie aan je creativiteit te geven. In dat geval kun je zelf stickers maken voor WhatsApp.

Zo zet je WhatsApp op een iPad

Zelf stickers maken voor WhatsApp is een beetje pielen maar áls je ze eenmaal gemaakt heb zijn ze een bron van eeuwig plezier.  Natuurlijk kun je het jezelf ook makkelijk maken en gewoon kant en klare stickersets downloaden. Ook dat is heel eenvoudig.

Stickersets voor WhatsApp downloaden

Nieuwe stickers voor WhatsApp kun je binnen de app zelf downloaden. Hiervoor tik je éérst op het emojiteken in de tekstbalk. Naast de emojis en gifjes staat het icoontje van een vierkantje: de sticker. Vanuit hier kun je nieuwe stickers toevoegen door rechtsboven op het plusje te tikken. Je downloadt ze door op het rondje met het pijltje naar beneden te tikken.

Natuurlijk zijn er ook genoeg apps beschikbaar die leuke stickersets voor WhatsApp aanbieden. Bijvoorbeeld Stickerspack for Whatsapp – WAStickersApps. De stickers worden automatisch aan de app toegevoegd door op het plusje naast de set te tikken. Een nadeel hiervan is wel dat deze stickers uit Whatsapp verdwijnen als je de app verwijderd.

Zelf stickers maken voor WhatsApp

Zelf stickers maken doe je met de app Create Stickers for Whatsapp. Selecteer een wit vierkant om met je creatieproces te beginnen. Je komt in de ‘edit mode’ waarin je naar hartenlust plaatjes kan toevoegen om je eigen unieke sticker te maken. Maak bijvoorbeeld je eigen emoji door deze te openen met de emojiknop.

Maar het leukste is natuurlijk om van je eigen foto’s een sticker te maken. Dit vergt wel wat geduld aangezien je aardig moet selecteren, knippen en vastzetten om het gewenste effect te bereiken. Selecteer een foto door op ‘cut out’ te tikken. Volg met je vinger de lijn van hetgeen dat je wil uitsnijden en kies vervolgens voor ‘crop’. Vervolgens kun je ook hier weer naar hartenlust stickers en emojis aan toevoegen. Je bewaart je meesterwerk door op het vinkje rechtsboven te tikken.

Zelfgemaakte stickers toevoegen aan WhatsApp

Nu wordt het tijd om je zelfgemaakte stickers de wijde wereld in te sturen. Voeg je stickerset aan WhatsApp toe door rechts op het plusje te tikken. Je vindt je stickers terug onder het stickericoon in WhatsApp en vervolgens onder het eigen tabblad van Create Stickers for WhatsApp. Vanaf nu nooit meer saaie whatsappgesprekken dankzij jouw creativiteit!

Tell Us What You Think
3Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Stickers apps for Whatsapp
  Posted 18/06/2019 7:34 am 0Likes

  Thanks for Sharning amazing article, here we have shared 50+ best sticker app for whatsapp.

  • johnsonemmanuel
   Posted 18/06/2019 10:10 am 0Likes

   https://johnsonemmanuel.com
   Johnson Emmanuel help companies exponetially grow their revenue via Digital Marketing Strategies,he s the guy behind the most successful marketing campaigns

  • johnsonemmanuel
   Posted 18/06/2019 10:11 am 0Likes

   Exponential Business Growth via Digital Marketing Strategies
   Johnson Emmanuel help companies exponetially grow their revenue via Digital Marketing Strategies,he s the guy behind the most successful marketing campaigns

 • quotes4home
  Posted 12/06/2019 8:38 am 0Likes

  Looking to read out blogs on any niche? you are at right place visit http://quotes4home.blogspot.com to get updated with the world of possibilities.

  • johnsonemmanuel
   Posted 18/06/2019 10:14 am 0Likes

   Johnson Emmanuel help companies exponetially grow their revenue via Digital Marketing Strategies,he s the guy behind the most successful marketing campaigns

 • Myus
  Posted 27/05/2019 7:03 am 0Likes

  Nice article helpful for further things Thanks alot

Leave a comment

[wpterms id="3193"]