Oude platen als CD bestellen

Ze zijn al jaren bezig, maar ik had nog nooit gehoord van Fonos.nl. Toch vond ik het een fantastische lifehack, dat ik afgelopen week hun site vond, nadat ik in Google zocht naar een plaat die ik als kind heb grijsgedraaid.

Flarden van de Pingpongsong, de Spokentango en het Bestellied hebben zich voor eeuwig in mijn geheugen ingegraven – en door de service van Fonos kon ik ze nu weer opnieuw (met een big smile op mijn gezicht) als nieuw beluisteren.

Wat doet Fonos? Oude Nederlandse LP’s en CD’s die niet meer in de winkel liggen digitaliseren, op CD branden en naar je toesturen.

Wat kost dat? 19,95 euro per CD, 39,30 euro voor een dubbel-lp.

Is dat legaal? Ja, Fonos heeft overeenkomsten met alle relevante organisaties en toestemming van de Nederlandse platenmaatschappijen.

Gaat dat zien: www.fonos.nl

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • debby
  Posted 25/10/2008 8:27 pm 0Likes

  Nou kan ik http://www.fonos.nl niet openen…..
  Weet iemand op de site gesloten is of dat er een storing is?

 • Irene
  Posted 14/10/2008 10:58 am 0Likes

  Ik luister met veel genoegen naar alle lp’s van Oebele, gedigitaliseerd door fonos. Uitstekende kwaliteit. Beter dan de overslaande en grijs gedraaide lp’s die wij thuis hadden.

  Ik ben aan het sparen voor de lp’s van J.J. de Bom, Klein Klein Kleutertje van Teddy, Henk en René Scholten.

 • Hans
  Posted 10/10/2008 6:59 pm 0Likes

  Probeer voor platen die je zelf nog hebt eens http://www.cdvanlp.nl
  Hans

 • Roger
  Posted 10/10/2008 2:59 pm 0Likes

  Ik heb dit inmiddels een keer gebruikt. Het werkt op zich uitstekend. Ik had de CD binnen drie dagen in huis. Enig nadeel vind ik de geluidskwaliteit. Die was niet bijzonder. En dat ligt niet aan de kwaliteit van de plaat, maar waarschijnlijk aan de gebruikte platenspeler (denk ik). De bassen en de dynamiek zijn stukken minder, en daardoor verdwijnt veel luisterplezier. (Maar eigenlijk zou dit objectief getest moeten worden met een plaat waar je het origineel nog van hebt; dan pas kun je het verschil horen.)

  Toch leuk dat het er is.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]