Persoonlijk

Blue Monday, wat is dat eigenlijk?

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Blue Monday is een jaarlijks terugkerende rotdag. Tenminste, als je de media en bedrijven mag geloven. Maar wat is Blue Monday, en waar komt het eigenlijk vandaan? We geven alvast een hint: Marketing.

Zo vind je makkelijk gratis software

Wat is Blue Monday

De jaarlijkse Blauwe Maandag markeert de dag dat de routine van alledag weer is begonnen. Blue Monday is jaarlijks de maandag van de laatste volle week van januari. Volgens de bedenker is dit de dag dat de feestdagen uit het geheugen zijn verdwenen en toekomstige vakanties nog ver weg lijken. Veel bedrijven grijpen deze dag dan ook aan om allerlei aanbiedingen naar je hoofd te slingeren om je zogenaamd weer op te beuren. Het is niet zo gek dat dit gebeurt, aangezien Blue Monday is bedacht in samenwerking met Sky Travel, een vliegtuigmaatschappij.

Tussen je oren

De marketingmedewerkers van de vliegtuigmaatschappij vonden de jaarlijkse dip na de feestdagen in januari een mooi moment om allerlei vakantieaanbiedingen naar buiten te brengen, waardoor mensen iets hadden om naar uit te kijken. En het werkte ook nog. Daardoor stunten vrij veel vakantieaanbieders en andere bedrijven tijdens Blue Monday met leuke aanbiedingen, terwijl ze tegelijkertijd flink hun best doen om je te overtuigen van het idee dat vandaag een druiligere dag is. Blue Monday zit natuurlijk gewoon tussen je oren. Veel wetenschappers doen deze maandag dan ook af als pseudopsychologie zonder enige basis. Vandaag is helemaal geen rotdag, het is hooguit een beetje koud.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

1 reactie