Persoonlijk

Getting Things Done workflow krijgt een update

gtdworkflow

Ik heb het compleet gemist tijdens de GTDSummit, maar er schijnt daar een nieuw ontworpen schema voor Getting Things Done te hebben gehangen. Met Making it all Work, David’s laatste boek, is ook de terminologie van GTD iets veranderd zoals de Horizons en Threefold Nature of Work. Bekijk de grote versie van het schema op Flickr (Update: De originele foto is van Flickr verdwenen, maar via Google is er vast wel een copie te vinden). GTDTimes meldt dat de poster vanaf volgende maand voor $49 te koop is. Hiervoor krijg je twee posters (28×43cm en51×76cm) en een DVD waar David een tour geeft over de poster.

(Bron: Lifehacker)

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

10 Reacties

 • Eindelijk een layout van de GTD workflow die er wat minder 1990 uitziet! Dit lijkt me een foto van de poster, dus ik hoop dat ie nog ergens als PDF opduikt voor een mooie scherpe print.
  49 USD voor twee posters vind ik namelijk redelijk prijzig… Naast het feit dat ik ze toch ook niet boven mijn bed zou willen hebben hangen.

 • Arnout, vergeet niet dat je er ook een DVD bij krijgt waarin The Dave himself tekst en uitleg geeft. Normaal betaal je flink voor zo’n miniseminar, dus dan is 49 dollar (34 euro) toch een nette prijs vind ik

 • Dag Frank, ik heb hem daar wel gezien en ook nog gefotografeerd (maar daar blijft natuurlijk niks van over). Het is een heel ingewikkeld geval. Zo compleet dat je het pas snapt als je het al snapte :-). Het is een combi van een mindmap/stroomschema met veel kleuren, iconen en plaatjes. Ik kan me dus goed voorstellen dat een toelichting van GTD-guy himself wel handig is. De prijs lijkt mij ook niet onredelijk.

 • Helaas is de foto verwijderd van Flickr; moet ik daaruit afleiden dat David zijn intellectuele eigendom actief aan het afschermen is? Wel jammer, want ik was nu wel benieuwd naar dat schema! Heeft iemand nog ergens anders een foto zien staan?

 • Ha Frank,
  Hartelijk dank, heb ik zelf toch niet goed genoeg gezocht… 😉
  Leuk schema, ik ga het nader bestuderen.
  Enne, nu ik je toch spreek: hoe krijg ik mijn fotootje bij mijn reactie? Ik heb mij wel als lid opgegeven en een foto geupload. Komt die er niet automatisch bij te staan?
  Groet, Floor

  • Die foto krijg je als je bij Gravatar.com een account aanmaakt. Dus niet via Google Friend Connect (wat je denk ik bedoelt). Goed punt, ga ik snel een blogpost over schrijven!

 • Ok, dat verklaart het. Ga ik doen, maar moet eerst mijn foto wat schalen om ruimte voor het Lifehacking logo te maken.