Persoonlijk Productiviteit

Maak van je wachtwoord een note to self

Avatar
Geschreven door Janine Sterenborg

Bij lifehacking zijn we in verband met online veiligheid fan van complexe wachtwoorden die niet zelf te verzinnen en te onthouden zijn. Een extern systeem zoals Keepass maakt en onthoudt deze wachtwoorden voor je. Deze hack is echter voor wie dit niet gebruikt en ook niet wil gaan gebruiken: je wachtwoord als note to self. Lees ook: De 5 beste tips om beter te onderhandelen.

Deze tip kwam ik tegen op Omdenken.nl en hij is belachelijk simpel. Wil je bijvoorbeeld meer water drinken? Verander dan een van je veelgebruikte wachtwoorden in “Tijd4WaterDrinken!” of iets vergelijkbaars dat voldoet aan de wachtwoordeisen, niet makkelijk te raden is (zoals bijvoorbeeld “water”) en het liefst ook een actief woord als ‘drinken’ bevat.

Met dit systeem herinner je jezelf bij elke inlog aan je doel. En je doel intypen vraagt om meer actie dan het lezen van een reminder van Lift of een vergelijkbare app.

Dit is natuurlijk niet zo veilig als een door Keepass of vergelijkbaar systeem gegenereerd wachtwoord, maar een stuk veiliger dan het standaard a1b2c3d4e5.

 

(Fotocredits: Maxx-Studio via Shutterstock) 

over de auteur

Avatar

Janine Sterenborg

Janine is freelance journalist, (web)redacteur en (SEO)tekstschrijver. Ze heeft de website Nordic Vibes opgericht omdat ze nergens al het moois uit Scandinavië op één plek kon vinden. Op haar eigen website JanineSchrijft vind je artikelen en persoonlijke blogs. Momenteel reist ze plaatsonafhankelijk door, inderdaad, Scandinavië.

Reageer