DIY Persoonlijk Productiviteit Thuis Werk

Met deze tips kom je in de flow!

Kom in de flow
Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Succesvol zijn begint met intrinsieke motivatie. Als je iets echt graag wilt, gaat het vaak gemakkelijker. Zo raak je in de flow. Het helpt bovendien als je weet wat je drijfveren zijn en wat je zelf onder succesvol verstaat. Zijn je groeidoelen bijvoorbeeld alleen financieel of ook maatschappelijk, relationeel, persoonlijk? Met je Persoonlijk dashboard behoud je het overzicht. 

Een goede start is je interne drijfveren en sterke punten te ontdekken. In Ontdek je sterke punten van Marcus Buckingham en Donald Clifton staat een code voor een online test. Hiermee kun je je vijf talentgebieden ontdekken. Houd deze in je achterhoofd als je vervolgens je rollen (partner, ouder, sporter, student, projectleider, adviseur, et cetera) gaat kiezen en koppelen aan de doelen die je per rol wilt realiseren. Zo weet je per week wat je móet en wat je wílt doen. Je raamwerk voor succes staat in de steigers en kun je vormgeven in je Persoonlijk dashboard (bijvoorbeeld met een mindmap).

Raamwerk voor (nieuw) gedrag

Als je dagelijks aan de slag gaat, ontdek je vanzelf waarmee je moeite hebt. Bijvoorbeeld overzicht houden, tijd slim benutten, een projectplan maken, prioriteiten stellen of slim samenwerken. Op Lifehacking dragen diverse auteurs hiervoor slimme oplossingen aan. Met je gemaakte raamwerk kies je welke lifehacking-tips je op de korte en langere termijn wilt toepassen. Daarna is het een kwestie van oefenen om tot nieuwe gewoonten te komen. Die je helpen met minder moeite meer succes te hebben. Volgens een onderzoek besproken in een blogpost van Frank, moet je dat elke dag gedurende 66 dagen volhouden.

En ja, om dit vol te houden, heb je focus én discipline nodig. In Tijd voor de Pomodoro ‘tijd benuttings techniek’ geef ik tips hoe je gefocused kunt blijven. Hieronder lees je hoe je het gemakkelijk volhoudt.

In de flow

Mihaly Csikszentmihalyi, een Amerikaans-Hongaars psycholoog en een van de voortrekkers van de positieve psychologie, ontdekte dat het eindproduct van een inspanning vaak minder van belang is dan het plezier van het werken eraan. Veel mensen genieten meer van de reis dan van het behalen van het einddoel alleen. Dit noemde hij being in The Flow. Als we in de flow zijn, gaat alles veel makkelijker. De tijd lijkt sneller te gaan en er komt meer energie vrij.

Een voorbeeld. Mocht je een partij kunnen gaan tennissen tegen Roger Federer, dan vliegen de ballen je waarschijnlijk om de oren en zul je snel gefrustreerd raken. Het andere uiterste is een partijtje met je 8-jarige neefje. Dit zal je waarschijnlijk al snel vervelen. Een mix tussen vaardigheid en uitdaging is dus ideaal: om te winnen van iemand die nét iets beter is dan jij, moet je echt je best doen. Er zijn dan wedstrijden waarbij je heel lekker speelt. Je wilt winnen, maar ook als dat niet gebeurt, zul je daarna denken: goh, dat was een lekker partijtje. Volgens Mihaly Csikszentmihalyi zat je in de flow. In een plaatje ziet dat er zo uit:

the flow

Echter, je flow-gebied verschuift…

De flow is dus het gebied tussen verveling en frustratie. Bij verveling is de uitdaging te laag voor jouw vaardigheid en bij frustratie schiet die juist tekort. In de flow voel je je lekker en ontwikkel je tegelijkertijd je vaardigheid. Je flow-gebied verschuift en je wordt steeds beter. Het is dan ook belangrijk (ook op je werk) om regelmatig je uitdagingen te vergroten, anders kom je in het verveling-gebied en verlies je interesse en motivatie. Let wel, voor complexere uitdagingen heb je een combinatie van vaardigheden en talenten nodig.

Het is daarom van belang regelmatig een goed gesprek te hebben met je manager/ leidinggevende/sportcoach. Kom daarin overeen wat haalbare doelen zijn in relatie tot je sterke punten. Als de lat te hoog ligt, zal dat leiden tot frustratie. Juist als je ambitieuze doelen hebt gesteld, is het de bedoeling dat je flow-gebied verschuift. Anders haal je je langetermijndoelen waarschijnlijk niet. Dit principe kun je ook goed toepassen in teams en privérelaties. Gebruik hiervoor een Personal (of Team) Dashboard (hoe je dit doet, kun je bijvoorbeeld lezen in Persoonlijk dashboard voor meer plezier in je werk).

Tenminste, als je doelen wilt bereiken via een duurzame (samenwerkings)relatie. Besef wel dat niet alleen jouw flow-gebied verschuift, maar ook dat van anderen!

(Fotocredits: Subbotina Anna via Shutterstock)

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

3 Reacties