Persoonlijk

Zo stuur je een GIF via WhatsApp

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Jaja, Telegram heeft gewoon een GIF-functie (en nee, we kunnen niet allemaal 1 2 3 overstappen want opa en oma gebruiken nog WhatsApp). Hoe verstuur je dan toch een GIF via WhatsApp? Hier staan 3 manieren op een rij. Het zijn geen elegante oplossingen maar tot WhatsApp overstag gaat kan je hiermee vooruit. Lees ook: 23 (geheime) WhatsApp-trucs die je niet kent.

Update: Inmiddels is het mogelijk om vanuit WhatsApp op iPhone een GIF te sturen. Voeg een video van minder dan 6 seconden toe, klik daarna op het camera-icoontje rechtsboven, en de GIF zal in de chat worden afgespeeld. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie naar Android komt, hoewel deze functie al wel in de beta-versie zit.

1. Verander je GIF in een MP3 of MP4

Als je ‘gewoon’ een GIF deelt maakt WhatsApp er een stilstaand plaatje van. Verander de extensie van het bestand van .gif naar .mp3 (audio) of .mp4. De ontvanger kan het bestand nu downloaden en afspelen.

2. Download Imgur

Heeft absoluut mijn voorkeur. De verslavende foto app Imgur heeft een enorme database van leuke GIFjes die je via meerdere sociale media kan delen.
Heb je een leuke GIF gevonden? Kopieer de link en plak in een WhatsApp bericht. Je krijgt alvast een preview te zien. De ontvanger klikt op de link en ziet de GIF in een browser of, als de ontvanger ‘m heeft, in de Imgur app.

Screenshot WhatsApp preview link

3. Gebruik Google Photos

Selecteer een GIF in Google Photos (download de laatste versie van de app) en deel ‘m via WhatsApp. Tadaa: je GIF is omgezet in een video! Je kan de video inkorten of een onderschrift toevoegen met de gebruikelijke WhatsApp tool.

Lees ook: 10 tips voor een succesvolle buurtwhatsapp groep 

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

2 Reacties

  • Dag Roy,
   Bedankt voor je reactie. Inmiddels is het mogelijk om vanuit WhatsApp (native) een GIF te sturen. Voeg een video van minder dan 6 seconden toe, klik daarna op het camera-icoontje rechtsboven, en de GIF zal in de chat worden afgespeeld.
   Ik zal de post zsm updaten!
   Groet,
   Elvira