Pizza, maar dan gezond!

Pizza: het ronde goud, dat samen met nectar en ambrozijn direct afkomstig is van de goden. Het is alleen zo jammer dat het niet altijd even gezond is – zeker die lekker vette pepperoni’s van Amerikaans allooi niet. Als je een beetje op je lijn wil letten, maar je houdt meer van pizza dan van wat dan ook, is het nogal een uitdaging om de verleiding te weerstaan. Gelukkig hebben we daar een paar oplossingen voor…

DIY-pizza

Het kost misschien iets meer moeite dan een diepvries- of een bestelde pizza, maar toch. Als je zelf een pizza maakt, bepaal jij ook precies wat er op gaat. Je kunt zelf je tomatensaus maken, vetarme kaas erop strooien en hem beleggen met alle groentes en vleesjes die je maar wilt. En dan ben je ook nog eens lekker aan het kokkerellen, dus dan heb je hem uiteindelijk ook echt verdiend. Als je tips nodig hebt voor het beleggen van je pizza, zijn die op internet overal te vinden.

Bloemkool is the new bodem

Je hebt er vast weleens van gehoord: bloemkoolbodems voor je pizza. Zijn best goed te doen, en nog gezond ook! Tegenwoordig heb je nog meer soorten groentebodems, zoals spinazie, wortel en rode biet. Die kun je ook zelf beleggen en zijn bovendien verkrijgbaar in diverse supermarkten. Het is het proberen waard.

Pizza, maar ook weer niet

Pizzabroodjes! Een heerlijke variant op pizza die net zo zeer vult, maar waarvan je een stuk minder eet. Hiervoor heb je een pistoletje of twee nodig. Snijd de pistolet door midden, kies een tomatensaus naar keuze (of maak die zelf, natuurlijk) en beleg hem met wat jij lekker vindt. Kaas, kleine plakjes salami, kruiden – noem maar op. Leg ze daarna in de oven voor tien minuten. Haal ze uit de oven, snuif diep de overheerlijke geur in en genieten maar!

Ook handig: Pizza opwarmen? Gebruik een koekenpan!

Tell Us What You Think
4Te gek8Leuk4Serieus?5Meh...15Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]