Plan je complete vakantie in Google Trips

Google komt met een app waarmee je in één keer een complete reis kunt plannen. Met Google Trips heb je alle informatie over je vakantie zoals je boekinggegevens bij elkaar, maar vind je ook nieuwe informatie over een stad of land zoals waar je kunt eten en wat je met fooien moet doen.

https://lifehacking.nl/onderweg/zo-voorkom-je-jetlag/

Het handige aan Google Trips is dat je er in één keer een complete vakantie of trip mee kunt boeken, maar ook dat je die offline kunt opslaan zodat je de app in het buitenland kunt gebruiken.

Google Trips is te downloaden voor Android en iOS, maar helaas niet voor Windows Phone. Let op: Voorlopig is de app alleen nog in het Engels te gebruiken.

Je trip plannen

Om je trip te beginnen kun je bovenin een stad invullen waar je heen wil, maar je kunt ook eerder gemaakte reizen bekijken. Die eerdere reizen zijn gebaseerd op onder andere je locatie- en fotogeschiedenis in applicaties als Maps of Google Foto’s.

Zodra je de stad hebt gekozen die je gaat bezoeken, kun je beginnen met het plannen van je trip (en let ook even op het detail waarbij je de Fernsehturm in Berlijn kunt zien!). Je klinkt op ‘Create trip’, en vult daar de gegevens over je verblijf in. Via ‘Add destination’ kun je nieuwe steden toevoegen als je er meerdere op één vakantie bezoekt. Klik vervolgens op ‘Done’.

Je komt weer terug in het beginscherm waar je nu je planning kunt beginnen. Je ziet hier een aantal blokken staan, zoals ‘Food & Drink’ of ‘Day Plans’ (‘Dagplanningen’). Kijk maar eens bij ‘Food & Drink’ om te zien wat er gebeurt.

google_trips_android_6 google_trips_android_8

Je ziet een overzicht van lokale specialiteiten, en informatie over het eten in de Duitse hoofdstad. En ja, natuurlijk is dat currywurst! e wilt natuurlijk niet alleen weten wát je kunt eten, maar ook wáár je de culinaire hoogstandjes kunt vinden. Dat kan door boven naar ‘Top spots’ te gaan.

Openbaar vervoer

Vanuit het beginscherm kun je ook naar ‘Getting around’. Daar zie je vooral veel informatie over het openbaar vervoer in de stad waar je bent, zoals wat je met treinkaartjes moet doen en wat die kosten (en wat de boete is als je ze vergeet te kopen). Je vindt er bovendien informatie over bustijden, over de kosten van taxi’s, en wat je het beste kunt doen als je op het vliegveld landt.

google_trips_android_14google_trips_android_16

Hetzelfde geldt voor het kopje ‘Need to know’, waar praktische informatie staat over het land zoals het landelijke alarmnummer, de dichtsbijzijnde ziekenhuizen, en waar je geld kunt pinnen.

Complete dagplanningen maken

Ook erg handig voor wanneer je wil weten wat je op een dag moet doen, is de ‘Day plans’-optie. Daarin staat automatische en door andere gebruikers gegenereerde dagtripjes waarmee je in één keer een hele planning kunt maken voor een dagje uit.

Door op één van de voorgestelde ‘Day plans’ te klikken, krijg je een kaart met alle bezienswaardigheden erop. Klik je daarop, dan krijg je ook hier informatie te zien over een attractie zoals de openingstijden en eerdere beoordelingen van anderen. Er staat daar bovendien een knop waarmee je de trip voor jezelf kunt aanvullen, als je bijvoorbeeld ergens wel of niet heen wil.

google_trips_android_10google_trips_android_11

Je kunt de trips via het logootje linksboven ook aanpassen op wanneer je ergens heen wilt. Stel dat je bijvoorbeeld alleen een ochtend wil gaan, of juist een volle dag, dan kun je dat hier invullen. Je kunt er ook aangeven op welke dag van de week je gaat.

Welke plekken ga jij binnenkort bezoeken? Misschien kun je de app wel gebruiken!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Gustavo Woltmann
    Posted 07/02/2017 3:38 pm 0Likes

    Ziet er erg handig uit, maar kun je ook een land (of een deel ervan) kiezen i.p.v. een stad, als je bijvoorbeeld gaat rondtrekken in een streek/land?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: