Randy Pausch Lecture: Time Management

Dit is een video van Professor Randy Pausch van Carnegie Mellon, het gaat over Time Management in de University van Virginia november 2007. Randy Pausch —  is een ‘virtual reality pioneer’, ‘human-computer interaction researcher’, mede-oprichter van Carnegie Mellon’s Entertainment Technology Center en maker van the Alice — software project. De dia’s van deze presentatie en downloadable versies van de videos van deze en andere presentaties van Pausch kun je vinden op http://www.cs.virginia.edu/~robins/Randy/

Het is een langere presentatie (1u16m) maar naast dat je veel kunt leren over GTD is het een erg leuke presentatie om naar te kijken en luisteren.

[HTML1]

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Rutger
  Posted 08/08/2008 4:51 pm 0Likes

  Je hebt helemaal gelijk. Mijn fout. Sorry.

 • Erno Hannink
  Posted 07/08/2008 5:18 pm 0Likes

  @Rutger; deze video gaat echt over Time Management – de titel klopt als een bus.
  De andere, werkelijk fantastische video van Pausch is ook op YouTube te vinden – Last Lecture: Achieving Your Childhood Dreams
  En geloof me deze 2 video’s zijn niet hetzelfde, wel allebei goed en inspirerend.

 • Rutger
  Posted 07/08/2008 4:00 pm 0Likes

  Ik heb de The Last Lecture gezien via YouTube en zijn boek in huis liggen.
  Zijn lecture vindt ik erg inspirerend, ik ben het alleen niet helemaal eens met de titel zoals die hier wordt weergegeven. Het gaat volgens mij niet op Time Management, maar om je dromen te verwezenlijke. Hij geeft zijdelings wat tips m.b.t. Time Management, maar dit is zeker niet zijn boodschap van “The Last Lecture”.

 • Frank
  Posted 03/08/2008 10:01 pm 0Likes

  Onze Lieve Heer heeft een goede spreker tot zich genomen.

 • Erno Hannink
  Posted 31/07/2008 10:01 am 0Likes

  Ja, dat klopt René. Het maakt deze en zijn andere presentaties meer intens.

  Het maakt je meer bewust hoe belangrijk Time Management is. Zoals hij zelf zegt op het einde van deze video “Als je over 30 dagen terug kijkt naar deze video en je hebt wat geleerd, dan heb je waarschijnlijk meer tijd om te spenderen met diegene van wie je houd. Dat is belangrijk, want tijd is alles wat we hebben. En misschien ontdek je op een dag dat je minder [tijd] hebt dan je had verwacht.”

 • René
  Posted 31/07/2008 9:43 am 0Likes

  Randy Pausch vertelt in de presentatie over zijn ziekte (kanker) en het feit dat hij nog enkele maanden te leven heeft. Op zijn website (http://download.srv.cs.cmu.edu/~pausch/news/) las ik dat hij op 25 juli 2008 is overleden.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]