Bieden op ongebruikte tickets

Een fraai idee uit ons eigen land, Re-ticket.com is een soort Marktplaats voor vliegtickets. Het kan gebeuren dat je door omstandigheden je tickets niet kunt gebruiken en ook niet meer kunt inwisselen (ik spreek uit ervaring). Dan kan deze site je te hulp schieten. Het verbindt kopers en verkopers van tickets voor vliegtuig, boot, trein en bus.

reicket

De verkopers kunnen de details van de ticket direct invoeren inclusief de gewenste prijs en de duur van de veiling. Kopers kunnen bieden op de tickets en de hoogste prijs wint. Een handige manier om goedkoop een last minute vakantie te boeken? Je kunt je zoekopdrachten opslaan met een persoonlijke RSS-feed (registratie verplicht, maar gratis) en automatisch een melding krijgen als een ticket voor je gewenste reis te koop wordt aangeboden. Onder aan de homepage staat een ticketspotter met een aantal interessante veilingen die op dat moment lopen.

Check ook onze handleiding hoe je op Marktplaats via RSS op de hoogte kunt blijven van koopjes.

(Via Springwise)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

10 Comments

 • robert
  Posted 26/01/2016 11:09 am 0Likes

  ik wil mijn ticket verkopen amsterdam-manilla vertrek 2 feb retour 3 maart rplindeloo 0645345898

 • nico
  Posted 03/01/2011 1:31 am 0Likes

  beste mensn,

  Ik vlieg veel en een ticket is niet overdraagbaar.
  Zelf een typefout (één verkeerde letter in mijn voornaam) in een online bestelde ticket kost je minimaal 25 euro om toch mee te mogen.

  Zeer goed idee, maar met al die ter. aanslagen zijnze zeer wantrouwig.

 • cachel
  Posted 09/09/2009 2:33 pm 0Likes

  hallo Frank

  Mijn moeder zou 7 november met mijn dochter (3jaar) op vakantie gaan.
  Mijn dochter heeft zins dit veel last van nachtmerries en wilt dus niet meer mee.
  Nou is mijn moeder dinsdag persoonlijk naar KLM schiphol zelf gegaan om te vragen of ze die ticket van mijn dochter om mocht zetten naar haar moeders naam, zodat de reis toch door kan gaan.
  Maar die vertelde dat een ticket persoonsgebonden is en dus niet gwijzigd kan worden.
  De enigste oplossing was, een nieuwe ticket te kopen.
  Maar uit jouw berichten begrijp ik dat jullie dat wel kunnen en KLM medewerkers niet hoe zit dit dan

  groetjes cachel

 • Gregor van der Made
  Posted 05/08/2009 6:22 pm 0Likes

  Beste mensen,

  Toch nog een beetje onduidelijkheid, vandaar even een toelichting vanuit ons standpunt 🙂

  1. Uit zowel ons eigen onderzoek als onafhankelijk onderzoek van de IATA is gebleken dat in EUROPA ongeveer 40% van de airlines naamwijzigingen toestaan. Aan de hand van de prefix van het vluchtnummer (bijvoorbeeld KL 1234, voor KLM vlucht 1234) weten wij met welke airline je vliegt, en dus of deze airline een wijziging toestaat. Is dit niet het geval dan stuurt de site je door naar de refund-module.

  2. Van die 40% hebben we het bijvoorbeeld over ArkeFly, Transavia, Ryanair, Vueling. De charters en lowcost airlines dus.

  3. Treintickets en bustickets staan bijna altijd niet eens op naam, maar is gewoon een vervoersbewijs voor een bepaalde datum op een bepaald traject.

  Ik hoop dat de onduidelijkheid zo weggenomen is! Al vind ik het woord ‘oplichting’ wel iets te snel in de mond genomen. Ik hoop dat ‘Ikke’ mij misschien kan mailen om het te onderbouwen, want niemand is gebaat bij oplichting. Zie maar weer de failliete Turkse touroperators vandaag de dag!

 • Michel
  Posted 05/08/2009 5:28 pm 0Likes

  Hallo Frank,

  Dank voor de reactie; mij is ook altijd (door diverse airlines) verteld dat ze niet overdraagbaar zijn, en dat dat te maken heeft met veiligheid. Maar ben benieuwd of iemand het heeft geprobeerd, en zo ja met welke airline – het zou mooi zijn!

  Groet,
  Michel

 • Pieter
  Posted 03/08/2009 3:39 pm 0Likes

  Beste Ikke,

  Ik heb niet het idee dat het oplichting is. Kun je dit misschien toelichten? Het leek mij wel een leuk idee. Voor zover ik het begreep kun je bij geen één vliegmaatschappij je ticket ‘inwisselen’, maar wel de naam overzetten. Voor de mensen die geen verzekering hebben (waar ik er één van ben) kan het handig zijn. Uiteindelijk is iets (geld) beter dan niets. Dit geldt ook voor zowel het terugvragen van de belastingen als het plaatsen van je ticket voor opbod.

  Gr,

  Pieter

 • ikke
  Posted 03/08/2009 12:10 pm 0Likes

  “Het kan gebeuren dat je door omstandigheden je tickets niet kunt gebruiken en ook niet meer kunt inwisselen (ik spreek uit ervaring). ”
  TICKETS ZIJN INDERDAAD NIET OVERDRAAGBAAR.

  Dit lijkt veel op oplichting! :((

 • Gregor van der Made
  Posted 31/07/2009 1:53 pm 0Likes

  Mensen bedankt voor de publicatie en Frank, jij ook bedankt voor het wegnemen van de onduidelijkheid 🙂

 • Frank Meeuwsen
  Posted 30/07/2009 10:11 pm 0Likes

  Michel, uit de veelgestelde vragen komt dit: “Zijn tickets te wijzigen?
  Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 40% van de vliegtickets op naam wijzigbaar is. Men dient hiervoor aan de luchtvaartmaatschappij een bedrag van ongeveer 25 euro te betalen (prijzen variëren per luchtvaartmaatschappij) en in sommige gevallen het verschil in tarief tussen het moment van reserveren en het moment van wijzigen.”

 • Michel
  Posted 30/07/2009 8:29 pm 0Likes

  Mij is door airlines altijd verteld dat tickets niet overdraagbaar zijn, in geen enkele omstandigheid… vraag me af hoe dit dan wel kan?

  Groet,
  Michel

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: