Readability en Evernote Web Clipper bookmarklet gecombineerd voor meer functionaliteit

Als je graag artikelen wilt bewaren om later terug te lezen zou het makkelijk zijn als je met een druk op de knop alleen de tekst van een artikel als notitie in Evernote op kon slaan. Ideaal zou een combinatie van bijvoorbeeld Readability en Evernote zijn. Nou voilá, dat kan.

Een enthousiaste gebruiker van Evernote heeft een bookmarklet gemaakt waarin de bookmarklet van Readability en de WebClipper van Evernote gecombineerd wordt. Door deze code op te slaan als favoriet kun je met een druk op die knop  een “Readability-versie” van een website opslaan in Evernote. Voer de volgende stappen uit:

Firefox/Chrome

  • Maak een nieuwe favoriet aan
  • Geef de favoriet een naam, bijv REvernote
  • Kopieer deze code (Rechtermuisknop –> Linkadres kopieren (Chrome), Koppelinglocatie kopieren (Firefox))
  • Zet deze in het URL veld van de favoriet

Internet Explorer

  • Rechtermuisknop op deze code –> add to favorites (toevoegen aan favorieten)
  • Zet de werkbalk met favorieten aan

En als je net als ik helemaal productief wilt zijn door muisloos te browsen sla je het bookmarklet op met een keyword (Firefox), zoals bijvoorbeeld RE. Als je een interessant artikel tegen komt ga je met ALT+D naar de adresbalk en typ je RE+Enter om het zijn werk te laten doen. Als iemand weet hoe je keywords aan kunt maken bij favorieten in Chrome houd ik me aanbevolen!

Op deze manier hou je je verzameling van interessante artikelen en websites een stuk schoner en leesbaarder. Deze notities zijn veel makkelijker te printen en te delen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]