Renovaties die de waarde van je huis kunnen verminderen

Als je van plan bent om je huis te koop te zetten, zijn er misschien een aantal dingen die je eerst wil opknappen. Daarmee kun je meer kopers aantrekken en hopelijk een hoger bedrag vangen voor je huis. Maar pas op! Bepaalde renovaties zijn onnodig of kunnen de waarde van je huis juist verminderen. Lees ook: Zo blijven roestvrijstalen oppervlakken er mooi uitzien.

Misschien ben je wel helemaal nog niet van plan om je huis te verkopen, maar wil je gewoon een aantal dingen naar je eigen smaak aanpassen. Ook dan is het een goed idee om na te denken over de stappen die je zet, zodat je geen problemen krijgt wanneer je je huis wel op de markt wilt zetten.

Pas op met behang

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten behangpapier met drukke, felle dessins verkrijgbaar. En het kan erg leuk staan als ‘feature wall’, maar pas op dat het niet te druk wordt. Het is tevens lastig om dergelijk behangpapier netjes tegen te muur te krijgen zodat de tekening goed doorloopt. Het is ook een flinke klus om het er weer af te krijgen – iets waar een potentiële koper zich ook bewust van is.

Getextureerde muren en plafonds

Het ziet er allemaal erg leuk uit, maar het is bijna onmogelijk om daarna je muren weer glad te krijgen. Je zult ze helemaal opnieuw moeten laten aansmeren en dat geeft rommel en is prijzig.

Gekke tegels

Voor tegels geldt hetzelfde. Het is lastig om ze te laten vervangen, en daarom kan het kijkers afschrikken als je hele absurde tegels hebt waar vrijwel niets anders bij past.

De vloer vervangen

Als je van plan bent om je huis te verkopen is het vaak geen goede investering om je vloeren te vervangen. Veel mensen die een nieuwe woning zoeken willen, deze geheel naar hun smaak inrichten. Vloeren zijn een belangrijk onderdeel hiervan, dus de kans is groot dat de vloerbedekking of laminaat die jij net hebt laten leggen er meteen weer uit gaat.

Slaapkamers

Een huis verliest waarde wanneer er minder slaapkamers zijn. Daarom is het een goed idee om tijdens de bezichtiging je thuiskantoor in te richten als slaapkamer. Als je zelf aan het verbouwen bent, denk dan goed na voordat je van twee kleinere kamers één grote kamer maakt. Je huis kan hierdoor flink in waarde dalen omdat je een slaapkamer hebt opgegeven.

Kasten

Laat je kasten staan tijdens bezichtigingen, zodat kijkers een goed beeld krijgen van de ruimte en opbergmogelijkheden. Een lege kamer lijkt vaak kleiner dan hij in werkelijkheid is.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]