Review: Agenda Calendar (iOS)

Het aanbevelen van een agenda-app, da’s een moeilijke zaak. Smaken verschillen nou eenmaal, en dat geldt zeker voor agenda-apps. Voor mensen die houden van een minimalistische uitstraling en efficiënte bediening, is Agenda Calendar van Savvy Apps een aanrader.


De plussen
Bij een agenda-app is het snel kunnen navigeren tussen jaren, maanden, weken, dagen en tijdstippen van groot belang. Bij de Agenda-app is daar over nagedacht: naar links vegen ga je van uur naar dag, naar week, naar maand, etc. Naar rechts vegen doet precies het omgekeerde. Veeg je naar boven of naar beneden, dan ga je respectievelijk verder en terug in de tijd.

Op elk moment kun je met de +-knop onder in het scherm een activiteit toevoegen. Dat invoeren gaat razendsnel, en vooral het instellen van herhaling is makkelijk in vergelijking tot veel andere apps. Ook het uitnodigen van contactpersonen is geïntegreerd in dit scherm.

De Agenda-app is geschikt voor iPhone en iPad. Ook de iPad-versie ziet er zeer aantrekkelijk uit, vooral in landscape-modus. Dan zie je in het maandoverzicht ook de individuele afspraken, heb je een heel mooi weekoverzicht met links drie dagen en rechts twee dagen plus het weekend. In het dagoverzicht in landscape-mode heb je links het weekoverzicht en rechts het overzicht van de afspraken van de dag, vergelijkbaar met hoe Apple het zelf doet in de Lijst-weergave.

De minnen
Agenda is nu aan versie 3.0.1 en nu zitten er een paar opvallende onvolkomenheden in. Met name als ik in het maandoverzicht navigeer naar zeg, vier maanden vooruit, en ik klik dan op de plus, dan kiest hij niet de maand die op dat moment voor staat. Op de iPhone zie je vanaf de maandview geen individuele afspraken meer en moet je dus inzoomen. En hoewel synchronisatie meestal goed gaat, moet ik om zeker te weten dat ik alle events heb eerst even Apple’s eigen agenda openen. Maar waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat ik alle push-functionaliteit heb uitgezet – om stroom en dus standbytijd te sparen.

De concurrenten
Apple’s eigen agenda voldoet prima qua functionaliteit, en die krijg je gratis bij je iPhone en iPad. Van de betaalde agenda-apps noem ik graag nog Week Cal (alleen voor iPhone), die vooral een mooi maandoverzicht heeft en waar het toevoegen van de lokatie weer heel handig werkt.

Conclusie
Agenda Calendar is een agenda-app die zich vooral onderscheidt door het minimalistische uiterlijk, de efficiënte navigatie en de rappe invoer van afspraken. Voor de prijs van €0,79 (minder dan een halve kop koffie) krijg je een app waarmee je af bent van de oubollige Apple agenda-interface en waar je zowel op je iPhone als iPad snel en mooi afspraken kunt inzien, wijzigen en toevoegen.

Nou kan ik dat best wel zo vinden, maar welke app gebruiken jullie voor je afspraken? Laat het ons en alle andere lifehackers weten in de comments!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • pavan
  Posted 25/07/2018 7:15 pm 0Likes

  Useful information.Thank you

 • Marij
  Posted 28/02/2018 11:41 pm 0Likes

  Na het testen van verschillende agenda’s (ik begon met de standaard agenda van Apple, toen die van Microsoft, daarna heb ik nog een paar andere geprobeerd) ontdekte ik een super handige agenda, je bedient hem met een pen, potlood mag ook, in plaats van iets te wijzigen door verschillende keren iets te moeten aanklikken en wegschuiven kras je het gewoon door en schrijft het op een andere bladzijde opnieuw. Kan het iedereen aanbevelen.

 • James grills
  Posted 26/02/2018 11:18 am 0Likes

  Goede post. Hartelijk bedankt.

 • Paul
  Posted 23/06/2012 11:29 am 0Likes

  Via mijn palm thungsten ben ik ooit begonnen met pocket informant. Pi is beschikbaar op iPad en werkt prima op 1 punt na. Het synchroniseert niet met Exchange. De pi agenda sync ik via de iOS calendar. De actiepunten dus helaas nog niet. Synct wel met google calendar en toodledoo. De ontwikkelaar heeft aangegeven een Exchange interface te maken dus daar wacht ik met smart op. Pi voldoet verder op alle vlakken; het is aanpasbaar qua interface, is overzichtelijk en ondersteunt GTD. Prima app dus.

 • Marc
  Posted 20/06/2012 11:01 pm 0Likes

  Heb diverse kalender apps geprobeerd, maar geen enkele werkte lekker intuïtief. Tot ik Agenda Calendar ontdekte: wat een geweldige app! Heerlijk minimalistisch (less is more), daardoor lekker overzichtelijk, en super gebruiksvriendelijk. Ben er helemaal weg van, en heb geen andere app meer geprobeerd.

 • Leon
  Posted 20/06/2012 10:56 am 0Likes

  Ik gebruik al jaren PocketInformant vanwege de integratie van taakbeheer en agenda in één: een werkdag bestaat namelijk uit beide: taken en afspraken. In Covey stijl plan ik deze dan op week en dag basis.

Comments are closed.

%d