Review: de dunne portemonnee

Alweer een poosje geleden kwam ik een website tegen die beweerde de dunste portemonnees te maken die er op de aarde bestaan. Nu is een portemonnee ‘an sich’ onderhevig aan slijtage en de versie die ik had begon al tekenen van slijtage te vertonen. Dus het trok mijn aandacht al snel. Helemaal toen ik ook nog eens las dat ze zelf erg onder de indruk waren van de stevigheid van hun product, op een eerlijke en nuchtere manier. Een manier die me wel aansprak.

De oude portemonnee die aftands is geworden

Dus ik had een reden om er eentje te bestellen en af te wachten wat er nu van al die beloftes waar zou zijn.

Een week of wat later, arriveerde de blauw versie van de Big Skinny Multi Pocket die gelijk ingericht ging worden met de inventaris van mijn ‘oude’ portemonnee. En tot mijn verbazig paste inderdaad alles erin, terwijl de nieuwe toch echt heel wat kleiner en dunner oogde én aanvoelde. Alle pasjes, alle extraatjes die handig zijn om bij je te hebben, zoals een paar blanco briefjes, wat postzegels, een scalpel en een paperclip (want je weet maar nooit waar dat handig voor kan zijn) pasten er perfect in.

En, het meest mooie van dit alles, de belofte was geheel terecht. De nieuwe is een heel stuk compacter dan de oude. Hoezee!

De nieuwe portemonnee, die nogal wat ruimte bespaard.

Kanttekening: (incl. extra lifehack) Echter… ik moet het even vermelden, niet alles past, nee, er is namelijk geen enkele plek voor voor klein geld. Geen ritsjes, geen vakje, niets van dat. Máár, is dat erg? Welnee, want ik was al bezig zoveel mogelijk via de pinpas te betalen, en het wisselgeld dat ik ontvang gaat gelijk de broekzak in. En thuis, gaat het zo, hup, de spaarpot in. Een mooie extra geldstroom die, nagenoeg ongemerkt op jaar basis behoorlijk wat extra oplevert.

(nog een extra lifehack) De laatste keer dat ik de spaarvarken omkeerde om richting bank te brengen bracht het netjes een paar honderd euro op. Ik heb voor de volgende keer op de onderkant de datum geschreven wanneer ik weer begon met het vullen. Kan ik de volgende keer ook mooi zien in hoeveel tijd ik hoeveel heb gespaard.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

39 Comments

  • Doelah
    Posted 16/11/2016 1:28 pm 0Likes

    Hoi,

    De linkjes naar de mighty wallets werken niet meer. Hier is de Nederlandse leverancier. https://www.portemonneez.nl/portemonnees

  • Mart
    Posted 14/09/2013 11:40 pm 0Likes

    En waar laat ik m’n kentekenbewijs ?
    Dit gaat in de toekomst ook wel van plastic worden maar daar heb ik nu niets aan !

    • Patrick Loonstra
      Posted 15/09/2013 12:26 pm 0Likes

      Die gaat inderdaad niet passen.
      Je kentekenbewijs zul je in iets anders moeten bewaren. Maar er zijn toch weinig portemonnees waar die helemaal inpast?

  • Bas
    Posted 05/08/2013 7:01 pm 0Likes

    Ik ben meer van het klapsysteem zonder het kleingeld inderdaad. Magic wallet gebeuren. Een oranje versie paar maanden terug gekocht op http://www.creditcardhouders.com Is best soepel, bijna niemand kent het terwijl het al vrij lang bestaat.

    Werkt na 3 maanden nog steeds super! Die klip variant lijkt mij ook wel wat.

  • Michiel
    Posted 17/07/2012 3:38 pm 0Likes

    Ben benieuwd hoe het inmiddels met de slijtage gaat? Is de portemonnee stevig genoeg gebleken?

  • Patrick Loonstra
    Posted 05/12/2011 6:44 pm 0Likes

    @robbert Ik ben bang van niet, althans niet zonder een fikse vouw in het roze papiertje.

    • Robbert
      Posted 07/12/2011 10:32 am 0Likes

      Daar was ik al bang voor, verder op zoek naar een handige oplossing dus.

      • Boris
        Posted 05/03/2012 9:46 am 0Likes

        Even wachten nog, in oktober 2006 is het oude rijbewijs vervangen voor het nieuwe, dus uiterlijk 2016 heeft iedereen een nieuwe…..

  • Robbert
    Posted 05/12/2011 5:06 pm 0Likes

    Past in deze portemonnee ook het ouderwetse papieren rijbewijs? Aangezien ik deze altijd bij me heb, als ID

  • Reinier
    Posted 01/12/2011 10:11 am 0Likes

    Ik gebruik de big skinny al een tijdje. Super!!
    Als oplossing voor mijn muntgeld heb ik een klein leren ‘sleuteltasje’ aan mijn sleutelbos. Kleingeld gaat hierin.

    Natuurlijk gaat deze wel regelmatig leeg in de spaarpot. Op deze manier heb ik altijd wat euro’s voor een automaat of kop koffie onderweg. Muntgeld is niet weg te denken.

  • Wouter
    Posted 02/11/2011 10:59 am 0Likes

    Ik gebruik twee elastiekjes van mijn dochter. Voordeel is dat ik iedere dag een andere kleur kan kiezen.

  • Nick
    Posted 19/10/2011 1:34 pm 0Likes

    @Freek Ik heb nu zelf al twee jaar een secrid carholder (zonder leren hoesje) en die is echt perfect. Onwijs licht maar erg sterk. En de pasjes komen er handig trapsgewijs uit.

  • Patrick Loonstra
    Posted 04/10/2011 1:49 pm 0Likes

    Dank je Herman =]

  • Herman
    Posted 04/10/2011 12:54 pm 0Likes

    Ook ik heb op basis van dit artikel een Big Skinny bifold gekocht en ik ben er meer dan tevreden mee. Op vijf dagen tijd (incl. weekend) werd het product uit de States in Vlaanderen geleverd. En ook ik heb ‘m naast m’n lege lederen portefeuille geplaatst en was onder de indruk van het grote verschil. Overigens is er ook een verschil in afmetingen – de big skinny is ook kleinder dan een gewone portefeuille. Dat wordt er vaak niet bijverteld.
    De extra tip over het kleingeld is goud waard. Ongelooflijk hoe snel het bedrag aan kleingeld oploopt op die manier.
    Wat mij betreft dus een van de allerbeste lifehacking-artikels ooit! 😉

  • Patrick Loonstra
    Posted 03/10/2011 8:08 pm 0Likes

    @bas: leuk dat je op basis van mijn bevindingen er ook eentje hebt gekocht? Lijkt het je wat om ook een foto te maken zoals de vergelijkingsfoto van mij? Dan plaatsen we die er ook bij.

  • Bas Grolleman
    Posted 03/10/2011 6:03 pm 0Likes

    Na de review ook een exemplaar besteld, bezorging was enorm snel wat me voor een internationale zending erg meeviel.

    Zeker een stuk dunner, daarna alle onregelmatige zooi eruit gehaald en in mijn oude portomonee gedaan voor in mijn tas en dat is ideaal. Eenvoudig en klein voor bankpas en ovchip en de rest in mijn tas die ik dan wel even tevoorschijn trek.

    Nu nog uitvissen hoe het met de slijtage gaat

  • Freek
    Posted 29/09/2011 1:47 pm 0Likes

    Ik ben het met Steven eens, die Dosh is super. Zit zelf te denken aan zo een secrid met leren hoesje. Bij http://www.creditcardhouderindeshop.nl. Iemand ervaring mee?

  • Steven
    Posted 27/09/2011 10:08 am 0Likes

    Deze Wallets zijn trouwens ook super cool.
    http://www.doshindeshop.nl/

  • David
    Posted 26/09/2011 5:35 pm 0Likes

    Deze mini wallets zijn ook handig in gebruik !!

    Tevens beschermd tegen ongewenste uitlezing RFID

    http://www.secrid.nl/city-wallet-mini-bruin.html

  • Arjan
    Posted 25/09/2011 6:27 pm 0Likes

    Of kijk eens naar de van brandweerslang gemaakte kaarthouder van Elvis en Kresse: http://www.elvisandkresse.nl/collectie/kaarthouder

  • Jeffrey
    Posted 25/09/2011 3:01 pm 0Likes

    Als je bij het uitchecken de couponcode LINDA gebruikt krijg je nog 10% korting.
    Zie ook: http://www.retailmenot.com/view/bigskinny.net

  • AJ
    Posted 25/09/2011 2:53 pm 0Likes

    Ik heb ook zo’n dunne, maar deze is onderdeel van een grotere. Ik kan de dunne er dus in- of uitschuiven. Ideaal. Als ik ff naar de stad ga hoef ik niet mijn dikke mee te zeulen, maar ik neem die wel vaak mee in mijn werktas bijv.

  • Ralph
    Posted 25/09/2011 2:25 pm 0Likes

    Deze is ook geweldig, http://www.ripcurl.com.au/shop/guys/bagsaccessories/wallets/prizim-magic-wlt.html
    Super goedkoop (in de uitverkoop) en erg veel variaties 🙂

  • Tim
    Posted 23/09/2011 2:25 pm 0Likes

    Ik gebruik een smart money clip: http://www.smartmoneyclip.nl/

    Ook erg handig, zo lang je geen kleingeld nodig hebt.

  • Alieke
    Posted 23/09/2011 2:23 pm 0Likes

    Ik probeer zelf zoveel mogelijk kleingeld op de kapstok te parkeren (richel): Als er een collectant voor de deur staat, kan ik in 1 tel muntjes pakken om die in de collectebus te droppen.

    Je hebt ook kleine opbergampullen voor aan je sleutelbos voor muntgeld. Zelf heb ik een True Utility CoinStash ergens rondslingeren, maar er zijn meerdere fabrikanten die soortgelijke oplossingen maken.

    Maar de herinvoering van spaarvarkens mag zeker ook gestimuleerd worden, dat gaat ongemerkt best hard!

  • Henri Koppen
    Posted 23/09/2011 1:25 pm 0Likes

    Yo, ik wacht nog even op Google/Apple Wallet 🙂

    Hopelijk gaan al die winkels hiermee aan de slag zodat ik geen pas meer nodig heb voor de AH/Bouwmarkt/Douglas/Kapper/ et cetera.

    I am ready!

  • Patrick Loonstra
    Posted 23/09/2011 1:16 pm 0Likes

    @Arjen, dat is ook wel een hele toffe zeg, lekker persoonlijk te maken en stijlvol. Wellicht ook maar eens even bestellen.

    • Aileen
      Posted 17/12/2011 6:01 am 0Likes

      That takes us up to the next level. Great poisntg.

  • Edwinek
    Posted 23/09/2011 12:47 pm 0Likes

    Ik gebruik al jaren de All-Ett. Superdun en slijtvast. http://www.all-ett.com/

  • Stefan van der Fange
    Posted 23/09/2011 12:31 pm 0Likes

    De enige uitvinding die mijn portemonnee echt dunner kan maken: Makkelijk elektronisch betalen in het cafe, met een groep mensen. Dat is zo’n beetje de laatste plek waar ik nog altijd contant geld nodig heb.

    Daarnaast heb ik ook bij de HEMA een pasjesmapje gekocht, en die was in no time gevuld met tig klantenkaarten en pasjes die je maar zelden nodig hebt. Heb nog altijd 12 pasjes erin, maar die zijn ook echt wel handig.

  • Arjen
    Posted 23/09/2011 11:46 am 0Likes

    Deze zou toch nog een slagje dunner kunnen zijn: http://www.mightywallets.com/ Met ook indrukwekkende stevigheid, zoek maar eens een filmpje op youtube. Een stuk goedkoper in aanschaf, veel verschillende varianten, duurzaam en ook geen ruimte voor kleingeld 🙂

    • Boris
      Posted 05/03/2012 9:49 am 0Likes

      Deze heb ik een tijdje gehad, maar na 3 maanden zag hij er echt niet meer uit.
      Na een inbraak waarbij deze portemonnee verdween heb ik ‘gewoon’ een lederen exemplaar gekocht met ruimte voor 2x 4 passen en twee vakken voor briefgeld, kwitanties, etc.. Kleingeld gaat inderdaad los in mijn broekzak en af en toe in de spaarpot.

      • Boris
        Posted 05/03/2012 9:50 am 0Likes

        Heel snel slijtplekken aan de buitenkant.
        En omdat de portemonnee in elkaar zit gevouwen, gaat dat schuiven en lubberen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: