RoboForm Online synchroniseert wachtwoorden tussen machines

Betalende gebruikers van wachtwoord manager RoboForm kunnen vanaf versie 6.9.93 gratis gebruik maken van RoboForm Online. Via de RoboForm Online server worden al je bestanden gesynchroniseerd tussen computers waarop je RoboForm hebt geïnstalleerd. Bovendien beschik je online over een backup van al je bestanden.

RoboFormRoboform Online is eenvoudig in gebruik te nemen. Op iedere machine kies je via de menu optie Options>User Data voor Sync RoboForm Data. De benodigde add-on GoodSync (ook van Siber Systems) installeer je met één druk op de knop waarna je je RoboForm Online account gegevens invoert. Zet ook even het vinkje “Automatically Synchronize with RoboForm Online Storage Server” als je wilt dat de bestanden automatisch up-to-date worden gehouden.

Via RoboForm Online kun je overal in de wereld gebruik maken van RoboForm via de webbrowser, zelfs als RoboForm niet op een computer is geïnstalleerd. Het RoboForm Online account is daarvoor beveiligd met een tweede wachtwoord (niet je master password) welke je ook moet onthouden. En ook vanuit RoboForm Online log je in met één druk op de knop.

RoboForm werd al eerder getipt op LifeHacking als clientside wachtwoord-kluis met het nadeel niet cross-platform te zijn. Met deze nieuwe functionaliteit is RoboForm (via de webbrowser dan) een stukje platform onafhankelijker geworden. Met RoboForm Online kon ik via zowel Internet Explorer 7 als FireFox 3 met één druk op de knop op websites inloggen.

Nog nooit gezien hoe een wachtwoord manager als RoboForm werkt? Daarvoor heb ik hieronder een kort filmpje beschikbaar gesteld.

[HTML1]

Deze tekst is in onderhoud op mijn weblog Eenmanierom.nl als (onderdeel van) het artikel “Wachtwoorden beheren met Roboform Password Manager“.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Avatar
  oph crack
  Posted 01/04/2013 1:28 pm 0Likes

  You ought to be a part of a contest for one of
  the finest sites on the internet. I’m going to recommend this website!

 • Avatar
  Patrick Mackaaij
  Posted 15/04/2012 1:56 pm 0Likes

  LastPass eens proberen? Die ziet er wat ingewikkelder uit maar werkt met een bookmarklet ook in alle browsers volgens mij.

 • Avatar
  RJS
  Posted 15/04/2012 1:00 pm 0Likes

  Ik ben al jaren in het bezit van Roboform, maar helaas sinds versie 4 van roboform moet je opnieuw een licentie aanschaffen omdat het bedrijf heeft bedacht dat een nieuwe firefox een goed idee is om meer geld te verdienen.
  Ik vind het ronduit schofterig dat je gedwongen word ineens weer te moeten gaan betalen.
  ik heb niet een levenslange licentie gekocht om vervolgens bij een nieuwe browser versie er achter te komen dat je weer moet dokken.
  Helaas kan ik met mijn geheugen stoornis dan ook niet zonder een vorm van ondersteuning, waarbij ik ook allerlei extra informatie direct kan inzien.

  Verder als je net als mij vaak hardware upgrade en dan vervolgens alles opnieuw installeert beginnen ze bij roboform ontzettend te zeuren.
  Je mag dan weer eens eindeloos gaan mailen dat je een nieuwe machine hebt geinstalleerd en dus niet nog een pc voorzien hebt van roboform.
  De toon zetting is dan ook ronduit schofterig en zeker niet professioneel.
  Overigens volgens de licentie kan je deze alleen op 1 pc installeren en het lukt mij dan ook niet deze op mijn htpc te zetten zonder dat roboform op tilt gaat.
  Helaas heb ik heel erg veel dingen in roboform en kan geen enkel programma wat roboform wel kan, dus ben ik hierdoor gebonden aan firefox 3.x.
  Er zijn helaas echt geen alternatieven die mij zo goed ondersteunen dan dit programma.
  Een andere browser zit ik ook niet op te wachten want daar werkt robofom meestal ook niet en internet explorer is absoluut bagger.

 • Avatar
  MJ
  Posted 06/09/2009 3:14 pm 0Likes

  @Patrick
  Ook met LastPass kun je met één klik naar een site navigeren en meteen inloggen.
  LastPass biedt ook een search box waar je bijv. “li” intypt. Je lijst met sites wordt dan beperkt tot sites die aan die term voldoen, waardoor je snel met één klik kunt inloggen.
  Weliswaar heb je op de gratis LastPass versie enkele advertenties staan, maar het aantal sites dat je kunt opslaan is onbeperkt. Bij de gratis RoboForm versie is dat gelimiteerd tot 10. Iets waar de een beetje serieuze internetter niet mee uit de voeten kan.
  Daarnaast biedt LastPass nu ondersteuning voor Safari op de Mac; Roboform nog niet.

  @Roboform
  LastPass offers also 24/7 support, multi-lingual support and dedicated phone support (premium members only).

 • Avatar
  Patrick Mackaaij
  Posted 15/07/2009 9:18 pm 0Likes

  @MJ: Uit de review van PC Magazine haal ik niet dat LastPass alles wat de concurrentie in huis heeft ook kan. Zie het commentaar van Roboform hierboven.

  Zelf gebruik ik Roboform om naar een site te navigeren en in te loggen. Als ik b.v. “li” intyp dan maakt Roboform daar “Lifehacking.nl WordPress”. Roboform navigeert nadat ik op de enter toets druk naar het admin gedeelte van deze site en logt mij direct in. Ik kan zo snel niet vinden of LastPass dit ook al kan maar zal er als ik tijd over heb eens naar kijken.

 • Avatar
  MJ
  Posted 15/07/2009 5:14 pm 0Likes

  LastPass is zelfs beter dan RoboForm. En gratis.
  Zie:
  http://pcmagazine.zdnet.nl/reviews/101624/lastpass-1-50/

  Het is nu ook volledig in het Nederlands beschikbaar.

 • Avatar
  roboform
  Posted 04/05/2009 2:51 pm 0Likes

  Hello, I am responding based on Google translator version + below tweet:

  http://twitter.com/mackaaij/status/1693410759
  ——–

  The biggest difference is that with RoboForm, the program + data is all stored encrypted on your local machine (even with Online Sync), which means that you have access to your data at all times no matter what.

  We have an Enterprise product which has been selling well even in Fortune 500 companies for the past 2 years, so this tells you how secure RoboForm is: http://roboform.com/enterprise/

  We also have more international support with 20+ languages, 24/7 email customer service (even on the free version), and dedicated phone support.

  Finally, something very important in this economy, we are by far the market leader in the password management space both in sales and downloads and we have been in business profitably for 10 years.

  As mentioned, alot of this will be changing soon with the release of RoboForm version 7 and our Chrome and Mac/iPhone versions in the coming months so stay tuned 🙂

 • Avatar
  Patrick Mackaaij
  Posted 03/05/2009 2:22 pm 0Likes

  @Eric: Bedankt voor je reactie! LastPass ken ik zelf niet maar ik heb even snel op de website gekeken (dus niet geïnstalleerd en goed bekeken). Op basis van het eerste video filmpje lijkt het alsof je met LastPass eerst naar de te bezoeken website moet navigeren om daar vervolgens in te loggen waar RoboForm zelf ook naar de website navigeert. Verder lijkt LastPass verdacht veel op RoboForm en betaal je om de reclames uit te schakelen per jaar. Er zijn vast honderden alternatieven voor RoboForm.

  Op de website suggereert een quote van een gebruiker die van LastPass is overgestapt naar RoboForm dat het een waardig alternatief is: “Last year, when I put together a list of my 10 favorite Windows programs of all time, one of the superstars on that list was RoboForm. Since then, I’ve found a replacement that does everything RoboForm can do and more — and it’s completely free.”

 • Avatar
  Eric
  Posted 03/05/2009 1:59 pm 0Likes

  Wat doet RoboForm meer dan bv LastPass (https://lastpass.com/)? Ik gebruik LastPass nu al een tijdje als wachtwoord-manager en werkt perfect. Zowel via de website als via Firefox-plugins.
  En gratis!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: