Zo maak je ruzie met je partner goed

Het komt in de beste en meest gezonde relaties voor: ruzie. Ze hoeven helemaal niet groot te zijn, maar het blijft vervelend. Als je dus een kleine ruzie hebt gehad met je partner, hebben wij een paar leuke ideeën hoe je het weer goed kunt maken.

Ten eerste: praat het altijd uit

Uitpraten is het eerste wat je moet doen. Zo kun je irritaties of ergernissen wegnemen, of in elk geval duidelijk maken. Doe dat op het moment dat jullie beiden weer rustig zijn, zodat het niet uitloopt op een nieuwe ruzie. Vergeet niet dat wat je zegt als je boos bent vaak zonder controle gaat: let op wat je zegt, zodat je je partner niet kwetst.

Vertel wat je dwarszit, dan kan je partner hier rekening mee houden. Als de ruzie via WhatsApp ontvlamde, bel je partner dan even op. Schrijftaal wordt snel anders begrepen dan als je echt met iemand praat. Luister naar het standpunt van de ander en trek samen een conclusie. En, niet vergeten: bied indien nodig je excuses aan.

Plan een leuke date

Als de storm een beetje is gaan liggen, vindt je partner het vast leuk om samen iets leuks te doen. Dat hoeft niet iets heel ingewikkelds te zijn hoor; kan ook gewoon even uit eten of naar de film zijn. Of allebei. Als je dat echter te standaard vindt, kun je ook iets bedenken dat jullie niet vaak doen, iets als glow-in-the-dark-minigolf of naar de dierentuin. Zodra je samen een gezellige dag hebt, is die kleine ruzie zo vergeten.

Maar wat moet ik nu doen dan?

Zo, de ruzie is achter de rug, de date was supergezellig. En nu? Tja, dat is een lastige vraag. Wat je het best kunt doen, is gewoon weer normaal doen tegen je partner, zoals je altijd deed. Wat je partner wel zal waarderen zijn wat lieve complimentjes, of dat je hem of haar misschien vertelt waarom je nou eigenlijk zoveel van hem of haar houdt. Dan zullen de boze woorden die je eerder liet vallen hopelijk zo vergeven zijn.

Eenzaam? Zo knoop je makkelijk een praatje aan met onbekenden!

Tell Us What You Think
1Te gek5Leuk9Serieus?5Meh...10Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]