Samenwerken aan projectdocumenten met LiveMinutes

LiveMinutes service is discontinued effective February 28th, 2016. After this date, the LiveMinutes site and service will be unavailable.

LiveMinutes ondersteunt het samenwerken aan een project. LiveMinutes biedt een centrale plek (workspace) voor takenlijsten, documenten en de hele discussie daaromheen. Samenwerken kán gelijktijdig (real-time), inclusief het delen van je scherm en telefoneren.

LiveMinutes Workspace

Als je losse tools gebruikt om een takenlijst met een projectteam te delen, samen te werken aan documenten of feedback over-en-weer uit te wisselen, kijk dan eens naar LiveMinutes. De eerste vijf werkplekken van LiveMinutes zijn gratis, voor meer werkplekken betaal je $5 per gebruiker per maand.

Samenwerken in LiveMinutes

Om een nieuw document toe te voegen aan de workspace sleep je het gewoon in het venster van je webbrowser. LiveMinutes ondersteunt alle documenttypes waarmee multidisciplinaire teams van ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en managers in aanraking komen.

LiveMinutes kan overweg met PDFs, Microsoft Office-documenten, Photoshop-bestanden en afbeeldingen. Zo kun je onafhankelijk van de gebruikte software feedback uitwisselen over de inhoud. Je kunt de documenten niet bewerken maar wel van feedback voorzien door een plek aan te wijzen waar je een opmerking over wilt maken. De documenten zijn door de deelnemers te downloaden.

Met LiveMinutes kun je samenwerken aan een tekst maar niet ín een Microsoft Office-document. Je kunt basisopmaak zoals lettertype, vet, cursief en opsomming toepassen via de toolbar. Daar is ook een checkbox te vinden die je kunt gebruiken in afvinklijstjes.

Met het knopje </> op de toolbar geef je aan of het document Rich text of een programmeertaal is. LiveMinutes maakt de programmeertalen beter leesbaar met kleurtjes.

Meerdere deelnemers kunnen gelijktijdig aan het document werken, je ziet dan net als in Google Drive de cursorpositie van de anderen. Met Google Chrome kun je zelfs je scherm delen met andere deelnemers.

LiveMinutes kan de deelnemers telefonisch met elkaar verbinden (conference call) via webbrowser Chrome, Skype of door in te bellen (internationaal nummer). LiveMinutes kan gebruikers in Amerika en Frankrijk zelf bellen.

LiveMinutes houdt alle deelnemers op de hoogte van wijzigingen zodat je dat niet zelf hoeft te doen. Deelnemers ontvangen e-mail als een ander een document wijzigt of er feedback op geeft. Het centraliseren van de feedback voorkomt het gangbare ping-pongen van e-mailberichten.

LiveMinutes en Evernote

LiveMinutes kun je naadloos integreren met Evernote. Als de koppeling met Evernote is gelegd dan kun je notities uit Evernote delen met anderen via LiveMinutes. In deze notities kun je samenwerken aan tekst.

Alle nieuwe en gewijzigde documenten in je LiveMinutes workspaces komen in Evernote terecht. Een document verschijnt in eerste instantie als een nieuwe notitie in het notitieboek “LiveMinutes” maar als je de notitie verplaatst dan blijft het op de door jou gewenste plek. Synchronisatie werkt over-en-weer dus je kunt de notitie zowel in Evernote als via LiveMinutes bewerken. Als je het document verwijdert uit LiveMinutes dan blijft het gewoon in Evernote beschikbaar.

LiveMinutes werkt aan een soortgelijke ondersteuning voor Dropbox en Google Drive.

Wat denk je van deze post?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

Over de auteur

1 Commentaar

Geef een reactie