Schoonmaken met natuurlijke producten

Schoonmaken: het is niet de leukste taak maar het moet toch gebeuren. Veel schoonmaakmiddelen zijn echter niet goed voor het milieu én niet voor jou. De spray die je gebruikt om je badkamer mee schoon te maken komt namelijk ook in jouw longen terecht en hoewel die misschien naar rozen of citroen ruikt, is het niet de meest gezonde optie. Zo kun je schoonmaken met natuurlijke producten en ben je lief voor het milieu en jezelf!

De 9 beste lifehacks om iets in huis schoon te maken

Stap 1: koop een paar plantenspuiten

Het schoonmaken met natuurlijke producten begint bij het slim (her)gebruiken van plastic. Plantenspuiten óf lege verpakkingen van andere schoonmaakmiddelen kun je gebruiken om je zelfgemaakte schoonmaakmiddel in te doen. Zo kun je alsnog met gemak je badkamertegels laten inweken maar dan zonder de chemische narigheden.

 

Stap 2: Azijn en bakingsoda zijn je beste vriend

Azijn is een wondermiddel om mee schoon te maken. Je kan speciale schoonmaakazijn kopen maar de azijn die je gebruikt om mee te koken doet ook al wonderen. Wist je bijvoorbeeld dat lauw water gemengd met wat scheuten azijn een perfect middel is om een schimmelige koelkast mee schoon te maken? Daarnaast werkt azijn ook prima om kalkaanslag te verwijderen. Drenk wat keukenpapier in azijn en leg of wikkel dit op het verkalkte deel. Laat het een uurtje zijn werk doen en je spoelt zo alle kalk weg!

Baking soda kan daarnaast ook wonderen doen, zeker in combinatie met azijn. Bakingsoda kun je bij drogisten kopen en je vindt het ook als ‘zuiveringszout’. Heb je een verstopte afvoer? Gooi er een paar lepels bakingsoda in en voeg een scheut azijn toe. De chemische reactie zorgt ervoor dat jouw verstopping zich binnen een mum van tijd oplost. Naspoelen met heet water en klaar is kees!

 

Stap 3: Maak je eigen natuurlijke schoonmaakmiddel

Je maakt met de bovenstaande ingrediënten heel makkelijk je eigen allesreiniger. Kook water en laat dit afkoelen. Vul een fles (of plantenspuit) vervolgens met dit water, een theelepel bakingsoda en een paar druppels (groene) zeep. Eventueel kan je hier wat citroensap aan toe voegen voor de geur en extra antibacteriële werking.

Speciaal schoonmaakmiddel voor de badkamer maak je ongeveer hetzelfde. Alleen voeg je dit keer aan het afgekookte water ¼ deel schoonmaakazijn toe en een paar druppels teatree olie. Mocht je last hebben van wat kalkaanslag, dan kun je de allesreiniger in combinatie met het badkamer schoonmaakmiddel gebruiken.

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]